08 Haziran 2020 17:52
Son Güncellenme Tarihi: 09 Haziran 2020 19:42

Van'da yaşamını yitiren işçiler toprağa verildi

Çatak ilçesinde yol çalışması yapan firmanın servis aracına yönelik saldırıda hayatını kaybeden 2 işçi toprağa verildi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü | Fotoğraf: Hüdayi Gümüş/AA

Paylaş

Van’ın Çatak ilçesinde yol çalışması yapan firmanın servis aracına yönelik saldırıda 2 işçi hayatını kaybetti, 8 işçi yaralandı. Yaşamını yitiren  Murat Yağdıran (60) ve Emrah Baran (32) toprağa verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylası’na yol çalışması yapan yüklenici firmanın sivil servis aracına PKK tarafından önceki gün saat 18.00 sıralarında, el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiği ifade edildi. Patlamada, 2 işçi yaşamını yitirirken, 8 işçi yaralandı. Saldırı sonrasında bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

"BİR ANDA HER ŞEY TERSİNE DÖNDÜ"

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden işçilerden Veysel Uçar, AA’ya yaptığı açıklamada, iş çıkışı konaklamak için ilçeye döndükleri sırada saldırıya maruz kaldıklarını belirtti. Çalıştıkları yerden 3-4 kilometre uzaklaştıkları sırada patlamanın meydana geldiğini anlatan Uçar, “Aracımızın geçişi sırasında patlama oldu. Bir anda her şey tersine döndü. Asker ve güvenlik korucuları hemen yardımımıza koştu. Çatışma çıktı. Daha sonra helikopter geldi bizi aldı hastaneye ulaştırdı. Patlamanın etkisiyle minibüs ters döndü. Herkes üst üste düştü” dedi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Yaşamını yitiren İşçiler Murat Yağdıran ve Emrah Baran için dün tören düzenlendi.

Yağdıran ve Baran’ın cenazesi Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopsi işlemi sonrası Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi karşısındaki helikopter pistine getirildi. İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından kılınan cenaze namazının ardından işçiler kentteki farklı mezarlıklarda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te toplantı, gösteri ve yürüyüşler Kovid-19 salgını gerekçesiyle yasaklandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da maskesiz dolaşmak yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa