08 Haziran 2020 14:53

Tüm Bel-Sen: Salgın sürecinde gasbedilen haklarımızı yeniden kazanacağız

Tüm Bel-Sen, salgın sürecinde yaşanan esnek çalışma, sendikasızlaştırma, sürgün, açığa alınma ve ihraç uygulamalarına dair basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Tüm Bel-Sen

Paylaş

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), salgın sürecinde yaşanan esnek çalışma, sendikasızlaştırma, sürgünler, açığa alınmalar ve ihraç uygulamaları hakkında yaptığı açıklamada, gasbedilen tüm hakların yeniden kazanılacağını vurguladı.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, açıklamasında “İşverenler belediye emekçilerinin örgütlü mücadelesiyle cevaplarını alacaktır” dedi.

Salgının bahane edilmesiyle yaşanan ekonomik kayıplara ve çalışma hakkı üzerindeki baskılara dikkat çeken Bozkurt, “Sendikamız karantina günlerinde belediyelerin halk için zorunlu hizmetleri üretirken emekçilerin sağlığını da koruyacak düzenlemeler yapması için mücadele ederken; emekçisine bir maske dahil gerekli hiçbir ekipmanı sağlamayan bazı işverenler, salgın maliyetini bahane ederek, yol ve yemek ücretlerine son verme, karşılığını ödemeden yemekhaneleri kapatma, mesai-tazminat, toplu sözleşme kesintisi, maaşları ödememe gibi kazanılmış haklara göz diktiler” diye konuştu.

"SALGIN DÖNEMİ FIRSATÇILIĞI"

Salgın sürecinde Ankara Mamak Belediyesinde toplu sözleşme ve yol ücretlerinin kesildiğini, İzmir Bergama Belediyesinde çalışan UNESCO ödüllü bilim insanı olan ve aynı zamanda Tüm Bel-Sen İzmir 2 nolu şubede yöneticilik yapan Bülent Türkmen’i sürgün edildiğini belirten Bozkurt, kayyumların belediyelerdeki uygulamalarına tepki gösterdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanı Songül Şahin ve DİSKİ çalışanı İsmail Akdağ Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinde ihraç edildiğini, Mardin Büyükşehir Belediyesinde çalışan 3 Tüm Bel-Sen üyesine birine ihraç, birine kademe cezası verildiğini, Kayapınar ve Derik Belediyelerinde toplu sözleşme ile kazanılan yemek ücretlerinin kesildiğini aktaran Bozkurt, salgın sürecinde ve  “yeni normalleşme” döneminde yerel yönetim iş kolunda gasbedilen bütün hakları yeniden kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Burcu Karakaş: Amaç, en ufak eleştiriyi bile görünmez kılmak

SONRAKİ HABER

Benzin ve motorine zam yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...