08 Haziran 2020 09:37

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, sermayeye verilecek yeni kredileri duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sermayeye verilecek 20 milyar TL'lik yeni krediyi duyurdu. Firmalar, 10 yıl vade ile 400 milyon TL'ye kadar kredi alabilecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sermayeye verilecek yeni kredilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Albayrak, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın yaptığı, "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kaynaklı 18 milyar TL’lik 10 yıla kadar vadeli Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi imkanını, bugün itibarıyla yüzde 7,75 sabit faizli 'Yatırıma Destek' TL kredisi olarak kullanıma sunduk" paylaşımını, kendi Twitter hesabından paylaştı.

Albayrak, “Merkez Bankası’nın açıkladığı 20 milyar TL büyüklüğündeki 'Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi' ile firmalarımıza 10 yıl vadeli 400 milyon TL’ye kadar yatırım desteği sağlanacak” dedi.

Bakan Albayrak, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, ‘ithalatı azaltıp, ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ettikleri’ iddiasında da bulundu.

Albayrak şunları kaydetti:

“İthalatı azaltıp, ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ediyoruz. Merkez Bankası’nın açıkladığı 20 milyar TL büyüklüğündeki 'Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi' ile firmalarımıza 10 yıl vadeli 400 milyon TL’ye kadar yatırım desteği sağlanacak. İlk aşamada Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında önemli rol üstlenen Kalkınma Yatırım Bankası aracılığıyla kullandırılacak kredi; istihdamı artıran, cari dengeye katkıda bulunan ve katma değeri yüksek üretim yapanlara sabit faizli TL cinsi olarak sunulacak. Hayırlı olsun.”

(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

George Floyd'u öldüren polis mahkeme karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

Okurlarımız 25. yıl kutlamamıza mesajlarıyla katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...