14 Nisan 2011 10:02

Festivalden çevre mücadelelerine selam

BU yıl ikincisi gerçekleştirilen Ankara Dağ Filmleri Festivali, Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı. Festival 17 Nisan’a kadar devam edecek 21 film gösterimi, söyleşiler yapılacak.  Fotoğraf ve kitap sergileri açılacak.Ankaralı izleyicilerin geniş katılımıyla startı verilen festivalin açılış programın

Festivalden çevre mücadelelerine selam
Paylaş

BU yıl ikincisi gerçekleştirilen Ankara Dağ Filmleri Festivali, Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başladı. Festival 17 Nisan’a kadar devam edecek 21 film gösterimi, söyleşiler yapılacak.  Fotoğraf ve kitap sergileri açılacak.
Ankaralı izleyicilerin geniş katılımıyla startı verilen festivalin açılış programında fotoğraf sanatçısı Necmettin Külahçı’nın Hakkari, Cilo, Sat dağlarında çektiği fotoğrafların sergisi ve “Vatanım” filminin gösterimi vardı.

Dağ Kültürü Derneği Başkanı ve Festival Genel Koordinatörü Murat Yılmaz, ilk dağ filminin çekilmesinden bu yana 108 yıla yakın zamanın geçtiğini, şimdi dünyada yaklaşık 18 ülkede 27 dağ film festivali düzenlendiğini aktardı. Yılmaz, “Festivalin ilk olarak İstanbul’da başlamasına öncülük eden grup olarak, festivalin illere ve tüm ülkeye yayılmasına aracılık etmekten son derece mutluyuz. Sizler bu salonları doldurduğunuz sürece hızlanarak, kalitesi artarak devam edecek. Umarız bu salonlarda yetişecek, bu salonlarda izlediklerinden feyiz alacak gençlerimiz dağlara, doğaya gider, yeni filmler çeker ve ülkemiz kültür hayatına yeni eserler kazandırır” dedi.

Festival açılışında Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, dağların HES adı altında doğayı katleden, hayat kaynağını insandan koparan projelere karşı verilen mücadelelerde ev sahipliği yaptığını belirterek, “Buradan yurdun dört bir yanından ‘canımızı veririz suyumuzu asla’ diyenlere, ‘nükleer öldürür, nükleere hayır’ diyenlere selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.  Açılış konuşmalarının ardından, Kanada Film Festivali’nde ödül almış olan Jason Burlage’nin Peru dağlarında yaşayan çiftçilerin zorlu yaşam mücadelesinin olağanüstü doğa görüntüleriyle anlatıldığı “Vatanım” filminin gösterimi gerçekleştirildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sadaka değil sosyal yardım!

SONRAKİ HABER

Şık ve Şener’e Agos yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...