06 Haziran 2020 11:03

Kanada Başbakanı Trudeau Floyd anısına diz çöktü

ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd anısına Kanada’da da ırkçılık karşıtı protestolar düzenlendi. Başbakan Justin Trudeau da protestolara katılarak Floyd anısına diz çöktü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD’de polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden George Floyd anısına Kanada’da da ırkçılık karşıtı protesto gösterileri düzenlendi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da sürpriz bir şekilde protestolara katılarak Floyd anısına diz çöktü.

Kanada’da, ABD’de polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden George Floyd anısına ırkçılık karşıtı protestolar düzenlendi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da sürpriz bir şekilde, ülkenin başkenti Ottava’da parlamento binası önünde gerçekleşen protestoya katılarak, Floyd anısına diz çöktü. Ancak, bazı kesim Trudeau’ya teşekkür ederken, bazı sosyal medya kullanıcıları da Trudeau’nun daha önce bir etkinlikte çekilmiş olan ve ortaya çıkan ‘siyah surat’ (blackface) fotoğraflarını gündeme getirdi.

ABD'Lİ SENATÖRDEN TRUDEAU'YA ELEŞTİRİ 

ABD’li Cumhuriyetçi siyasi Joseph Theodore Lewis de Trudeau’nun diz çökmesiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Justin Trudeau ırkçılığa son vermek için diz çöktü… Bu da ne demekse. Bu, ırkçılığın sona ermesi için siyah surat (blackface) giymek kadar etkili ki kendisi bunu da yaptı” ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de ırkçılık var bizde yok mu?

SONRAKİ HABER

İngiltere’de, Türkiye’deki baskılara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...