Türkiye'de koronavirüse dair tüm gelişmeler (6 Haziran)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin günün öne çıkan haberleri, açıklamalar ve analizler…

• Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye'de can kaybı 4 bin 648'e yükseldi.

• İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilimsel Danışma Kurulu, toplu taşımadaki yoğunluğun salgını artırabileceği uyarısında bulundu.

 

 

06 Haziran 2020 09:08
.
23:38

Paylaş

SOKAĞA MERHABA, MESAFEYE ELVEDA

Koronavirüs önlemlerinin, kısıtlamaların kalkmasının ardından 10 Nisan’dan bu yana kısıtlamanın olmadığı ilk hafta sonu İstanbullular Adalar ve Belgrad Ormanı’na akın etti.

Belgrad Ormanı’na gelenler araçlarıyla kapıda kuyruk oluştururken otoparklarda ise yer kalmadı. Ormana yakın oturduğunu belirten Ebru Birgin, herkesin artık sıkıldığını ve kendini bir şekilde dışarıya attığını söyledi. Yürüyüşe gelen Hüseyin Muratoğlu ise, bu kadar kalabalığı beklemediğini ifade etti. 

Karantinanın kalkmasıyla ilk hafta sonunda Adalar’da da yoğunluk yaşandı, iskeleler doldu.

Koronavirüs salgını kapsamında  konulan giriş yasağı kaldırılan Adalar adeta eski günlerine döndü.  

BALIK TUTKUNLARI GALATA’DAYDI

Balık tutkunları ise soluğu Galata ve Atatürk Köprüsü’nde aldı. Balık tutabilmenin keyfini yaşayan balıkçılar, yunuslar nedeniyle balık azlığından şikayet etti. (İstanbul/DHA)

21:29

Paylaş

TÜRKİYE'DE YENİ VAKA SAYISI 878

Türkiye'de son 24 saatte 878 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 21 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 169 bin 218, can kaybı 4 bin 669 oldu.

14:31

Paylaş

TELAFİ SINAVLARI 22-30 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Lise öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler için sorumluluk sınavları 22-30 Haziran arasında gerçekleştirilecek.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında sorumlu geçilen derslerini kapsayacak şekilde yapılacak sorumluluk sınavlarına 9, 10, 11 ve 12'inci sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler katılabilecek. Sınavlar 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek.

13:33

Paylaş

İBB BİLİMSEL DANIŞMA KURULU FARKLI MESAİ SAATİ VE AYRI ŞERİT UYGULAMASI ÖNERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilimsel Danışma Kurulu, toplu taşımadaki yoğunluğun salgını artırabileceği uyarısında bulundu, öneriler sundu:

• Farklı mesai saati uygulaması. Günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatlerinin çeşitli kamu kurumları ve özel kuruluşlarda farklı şekilde düzenlenmesi ile araçlardaki yolcu sayısı ve trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacaktır.

• Ayrı şerit uygulaması. Zirve saatlerde, yoğun güzergahlardaki karayollarında, birer şerit sadece toplu taşıma araçlarına tahsis edilmelidir.

13:30

Paylaş

HAFTA SONU İSTANBUL'DA YOĞUNLUK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 10 Nisan'dan bu yana uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ilk hafta sonunda vatandaşlar sokaklara çıktı. Yoğun kalabalık dikkat çekti. (AA)

 

13:20

Paylaş

KİŞİSEL LÜKS TÜKETİME VİRÜS BULAŞTI

Kişisel lüks tüketim harcamalarında bu yıl koronavirüs nedeni ile yüzde 40’a yakın kayıp bekleniyor.

13:19

Paylaş

İŞÇİLER MASKE TAKINCA TÜM SORUN ÇÖZÜLÜYOR MU?

Sağlık Bakanlığı patronlara fabrikaları için hiçbir düzenleme dayatmayıp, işçileri ‘maskeni tak’ üzerinden uyarıyor.

13:18

Paylaş

GEBZE'DE BİR SOKAK KARANTİNAYA ALINDI

 

13:16

Paylaş

MUŞ'TA 2 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Hasköy'ün Dağdibi ile Bulanık'ın Çaygeldi köyleri karantinaya alındı.

 

DÜN NE OLMUŞTU?

Koronavirüsle mücadelede kullanılan hidroksiklorokin adlı ilacın, Kovid-19 kaynaklı ölüm riskini artırdığını öne süren araştırma yayından kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması kararını kaldırdığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığınca, Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda hizmet sektörüne özel hazırlanan rehberler doğrultusunda afişler tasarlandı. AVM, market, kuaför, mağaza gibi yerler için hazırlanan afişlerle uyulması gereken kurallar belirlendi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Kovid-19 pandemisinin halen sürdüğüne dikkat çekerek, Türkiye’de henüz ilk dalga atlatılmamışken başlatılan hızlı açılma sürecinden kaygı duyduklarını belirtti.

Pozitif vakalara rağmen üretimin devam ettiği Kevser Halı'da ateşi yüksek işçilerin elleri ve yüzleri yıkatılarak çalıştırıldığı öne sürüldü.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son bir ayda ölen vatandaşların yaş ortalamasının 74,6 olduğunu açıkladı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa