05 Haziran 2020 18:54

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda cumhurbaşkanına hakaretten yargılandı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sosyal medyada yaptığı paylaşımların da cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile mahkemeye çıktı. Mahkeme Arda’nın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Fotoğraf: Gaziemir Belediyesi Basın

Reklam

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen çağrı üzerine bugün İzmir Adliyesine giderek savcılığa ifade verdi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Arda, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme çıkışı Gaziemir Belediyesi önüne gelerek basın açıklaması yapan Arda, kendisine iftira atıldığını belirterek, “Biz kendimizi bu yola feda etmişiz. Bu görevi layıkıyla yapmak için belediye çalışanlarımızla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Dimdik ayaktayız. Hepinizi çok seviyorum. Bizi cezaevine atarak susturabileceklerini zannediyorlar. Ama yanılıyorlar” dedi.

Belediyede yapısal değişiklikler yaptıklarını, bunun sonuçlarını uzun vadede alacaklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Siyaseten bizi engelleyemeyenlerin iftiralarıyla mücadele ediyoruz. Şikâyet ettiler. İftira attılar. Gittik savcıya da açıkladık, hâkime de açıkladık. Tutuksuz olarak davamız devam edecek” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam