05 Haziran 2020 12:43

TTB: Hızlı açılma sürecinden kaygılıyız

Türk Tabipleri Birliği, koronavirüs salgınında henüz ilk dalga atlatılmamışken başlatılan hızlı açılma sürecinden kaygılı olduklarını belirtti.

Fotoğraf: Elif Yavuz/DHA

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Kovid-19 pandemisinin halen sürdüğüne dikkat çekerek, Türkiye’de henüz ilk dalga atlatılmamışken başlatılan hızlı açılma sürecinden kaygı duyduklarını belirtti. Salgının devam ettiğine ve Türkiye’de henüz ilk dalga atlatılmamışken ‘Normalleşme’ denilen hızlı bir süreç yaşandığına vurgu yapılan TTB açıklamasında “Salgın sürerken kısıtlamaların çoğunun kaldırıldığını gördük” denildi.

Sürecin piyasa baskısından uzak, epidemiyolojik verilere dayanması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada “En temel epidemiyolojik verilerinin açıklanmamış olması, kararların Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda alınıp alınmadığına dair soru işaretleri, ‘hızlı açılma’ sürecindeki endişelerimizi arttırmaktadır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, tüm ülkeye yayılmış, her ilde ve bölgede farklı dinamik ve sayılarla seyreden salgında kısıtlamaların tüm ülkede serbestleştirilmesinin kaygı uyandırdığına vurgu yapıldı.  

ÖNLEMLER KİŞİLERE BIRAKILAMAZ

Adına ‘Normalleşme’ denilen bu sürecin önümüzdeki dönem için kaygıları ve endişeleri artıran bir şekilde ilerlediğinin görüldüğü ifade edilen TTB açıklamasında “Dünyada ve ülkemizde uzun bir süre gündemimizde kalacak bu pandemiyle ilgili hastalığın yayılımını kontrol altına almaya devam edecek stratejiler aksatılmadan sürdürülmelidir” denildi. Kişilerin pandemi tedbirlerine uymasını tekrarlamanın yetmeyeceğinin hatırlatıldığı açıklamada alınacak önlemlerin bütün insani ekonomik ve sosyal gereksinimleri de karşılayacak adımları içermesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Ayrıca bütün sağlık hzimetlerinin pandemi koşullarına göre düzenlenmesi gerektiği belirtildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bergamalılar ve Dikililer, Dünya Çevre Günü'nde ortak mücadele çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Almanya halka kaşıkla, tekellere kepçeyle para dağıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...