05 Haziran 2020 10:45

17 yaşındaki İrem "aile meclisi" kararıyla öldürülmüş

Mersin’deki evinin banyosunda başından vurulmuş olarak bulunan ve ailesinin "intihar etti" dediği 17 yaşındaki İrem Bahçe’nin, ailesi tarafından alınan kararla öldürüldüğü ortaya çıktı.

İrem Bahçe | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Urfa'da nişanlısından ayrıldıktan sonra ailesiyle taşındığı Mersin’deki evinin banyosunda başından vurulmuş olarak bulunan 17 yaşındaki İrem Bahçe’nin, ağabeyi M.A.B tarafından "aile meclisi" kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre, Urfa’da yaşayan Bahçe ailesi, kızları İrem’in nişanlısından ayrılmasının ardından Mersin’e taşındı. Beş aylık hamile olan İrem Bahçe, taşındıktan 20 gün sonra babasına ait ruhsatsız tabancayla başından vurulmuş halde bulundu. Tedaviye alındığı hastanede bir gün sonra yaşamını yitirdi. Sezaryenle alınan bebeği ise üç ay hayata tutunabildi. İfadelerine başvurulan aile üyeleri, İrem Bahçe’nin intihar ettiğini iddia etti. Aile, kızlarının cenazesini memleketleri Urfa’da toprağa verdi.

Soruşturmayı derinleştiren Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Şube Amirliği ekipleri, aileyi çapraz sorguya aldı. Aile bireyleri çelişkili ifadeler verdi. Ekipler, yedi aylık çalışmanın ardından ailenin geri döndüğü Urfa’ya giderek baba K.B. (48), anne S.B. (54), ağabeyler V.B. (22) ve M.A.B (20) ile amcalar M.V.B, (33), İ.B. (44) ve M.B’yi (53) gözaltına aldı ve Mersin’e götürdü. Ağabey M.A.B, ifadesinde cinayetin nedenini "çıkan dedikodular" olarak gösterirken, cinayeti "aile meclisinin" kararıyla işlediğini itiraf etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

George Floyd için ilk cenaze töreni Minnesota'da düzenlendi

SONRAKİ HABER

HDP İstanbul İl Örgütü, milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...