14 Nisan 2011 10:01

Sadaka değil sosyal yardım!

Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyoloji Mezunları Derneği, Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından, 8-9 Nisan 2011 tarihlerinde “Sosyal Hizmetleri Yeniden Düşünmek: Sosyal Hizmet Örgütlenmesi, Mesleki Etik ve Eğitim” başlıklı bir uluslara

Sadaka değil sosyal yardım!
Paylaş

Maltepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyoloji Mezunları Derneği, Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından, 8-9 Nisan 2011 tarihlerinde “Sosyal Hizmetleri Yeniden Düşünmek: Sosyal Hizmet Örgütlenmesi, Mesleki Etik ve Eğitim” başlıklı bir uluslararası konferans düzenlendi. Konferansta farklı ülkelerden gelen akademisyenlerin yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli illerinden alanda çalışan uzmanların katılımıyla Türkiye’de sosyal hizmetlerin mevcut durumu ve değişimi çeşitli boyutlarıyla ele alındı.

Konferansın sonunda Sosyoloji Mezunları Derneği, Sosyoloji Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği, Sosyal Haklar Derneği, Adalet Sistemi Uzmanları Derneği, Türk Psikologlar Derneği temsilcilerinin katılımı ile bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede tespit edilen sorunların ele alınması ve yeniden düzenlenmesi için mücadele edileceği vurgulandı.

Sosyal hizmetin, sosyal yardım, sosyal yardımın da sadaka olmadığına dikkat çekilen bildirgede, “Sosyal yardım sosyal devletin önemli bir unsurudur ve sosyal hizmet uzmanının yaptığı bir yardım, iyilik veya lütuf değil, kişinin kullanması gereken bir haktır” denildi.

Sosyal hizmetlerin piyasalaştırılması, metalaştırılması ve sosyal hizmet çalışanlarının iş güvenliğinden yoksun olarak taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılmalarının sosyal hizmetlere ve bu alanda iş yapan mesleklere vurulan en önemli darbe olduğunun vurgulandığı bildirgede, “Sosyal hizmetler, çok disiplinli yaklaşımla hizmet üretilmesi zorunlu bir alandır ve her bir alanın kendi formasyonuyla katkıları gereklidir” denildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Zamansız kar Dersimlileri hazırlıklıksız yakaladı

SONRAKİ HABER

Festivalden çevre mücadelelerine selam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...