04 Haziran 2020 08:47

TİSK kısa çalışma ödeneğinin yaygınlaştırılmasını istiyor

Video konferans yöntemiyle yapan TİSK, kısa çalışma ödeneği ile işçinin ücreti arasındaki farkı ödemeyi üstlenen patronlar için teşvik istedi.

TİSK'in video konferans toplantısı | Fotoğraf: TİSK/AA

Paylaş

Kovid-19 salgını sürecinde yönetim kurulu toplantılarını mart ayından itibaren video konferans yöntemiyle yapan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kısa çalışma ödeneği ile işçinin ücreti arasındaki farkı ödemeyi üstlenen patronlar için teşvik istedi. Kovid-19 sürecinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve üç bakanı video konferansla yönetim kurulu toplantılarında ağırlayan TİSK, bu ayki ilk toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i konuk etti.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un bakanlığın çalışma alanına ilişkin talep ve çözüm önerilerinin yanı sıra şu talepleri dile getirdiği aktarıldı:

“Kısa çalışma ödeneği süresinin yıl sonuna kadar devam etmesi, kısa çalışma ödeneğindeki asgari ücret limiti ve ödeme limitinin artırılması, Türk-İş ve Hak-İş konfederasyonları ile ortak açıklamamızda yer aldığı üzere, kısa çalışma ödeneği ile çalışanın ücreti arasındaki farkı ödemeyi üstlenen işverenler için getirilecek teşvik mekanizması ile uygulamanın özendirilmesi, işveren tarafından kısa çalışma ödeneği kapsamındaki çalışana yapılan ücret farkı ödemelerine vergi muafiyeti sağlanması başlıca taleplerimiz.”

HÜKÜMET PATRONLARIN TALEBİNE OLUMLU YAKLAŞTI

Kabine üyelerini ağırladıkları yönetim kurulu toplantılarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Akkol, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve konuk bakanlarla verimli istişareler yürüttüklerini ifade etti. Akkol, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Salgın sürecinin ilk gününden itibaren çalışmalarımızı kamuyla eş güdüm içerisinde yürüttük. Çalışma hayatını ilgilendiren konular başta olmak üzere taleplerimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerimize her platformda ilettik. Sürecin başından bu yana çalışma hayatına olumlu yansıyacak pek çok önerimiz oldu, pek çoğunda da olumlu dönüş aldık.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ Hastanesi emekçileri uzatılan poliklinik hizmet sürelerine itiraz etti

SONRAKİ HABER

5 Haziran katliamının üzerinden 5 yıl geçti | Çalan: Sorumlu olan herkes yargılanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...