04 Haziran 2020 05:43

TTB: LGS ve YKS salgının tamamen kontrol altına alındığı döneme ertelenmeli

TTB tarafından yapılan açıklamada Kovid-19 salgınının devam ettiği belirtilerek LGS ve YKS’nin salgının tamamen kontrol altına alındığı döneme ertelenmesi talep edildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada Dünya Sağlık Örgütünün, pandemi sürecinde kısıtlamaların azaltılması için, en az 14 gün süre ile yeni olgu sayısının değişmemesi ya da azalması ve ölüm sayısının düzenli şekilde azalmasının dikkate alınması gerektiğini vurguladığı belirtilen açıklamada; “Ne yazık ki ülkemizde bu kriterler dikkate alınmadan önlemler gevşetilmiş ve Liselere Giriş Sınavı (LGS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi sınavların Haziran ayı içinde yapılacağı açıklanmıştır. Oysa salgın devam etmektedir” denildi.

Sınav günlerinde 3 aydır sokağa çıkmayan 20 yaş altı genç nüfus, velileri ve sınav görevlileri ile birlikte milyonlarca kişinin sokaklara çıkacağı ve çoğunlukla da toplu taşıma araçlarını kullanacağına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi; “Sınava giriş ve sınav süresince önlem alınsa bile temasın ve bulaşın artma riski çok yüksektir. Uzun saatler boyu süren bu sınavlarda sürekli maske kullanımının sınav performansını etkileyeceği ortadadır. Öğrencilerin gelecekleri bakımından çok önemli olan bu sınavlar zaten kaygı kaynağıdır. Pandemi ortamında böyle bir sınava girmek kaygıyı çok daha fazla artırmaktadır. Öğrenciler ve velileri sağlık ve sınav performansı bakımından haklı bir endişe içerisindedirler.”

Kısıtlamaların kaldırılması ile salgında gelişebilecek yeni bir hızlanma olasılığı varken bir sınav tarihini açıklamanın uygun olmadığı vurgulanan açıklamada; “Türk Tabipler Birliği olarak salgının gidişini izleyerek bu sınavların salgının tamamen kontrol altına alındığı döneme ertelenmesini talep ediyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

SES İzmir Şubesinden ‘normalleşme’ süreci açıklaması: Sürü bağışıklığı dönemi

SONRAKİ HABER

10 Haziran'dan itibaren 40 ülkeye uçak seferleri başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...