04 Haziran 2020 02:25

İstanbul Kitap Fuarı’nın ‘Onur Yazarı’ Nazlı Eray oldu

39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki onur yazarı Nazlı Eray oldu.

Kaynak: İstanbul Kitap Fuarı Basın Bülteni

Paylaş

39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 31 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek. Fuarın “Onur Yazarı” Nazlı Eray seçilirken teması ise “Kitabın Büyülü Dünyası” olacak. Tema kapsamında fantastik edebiyattan bilim kurguya büyülü gerçekçilik akımına odaklanılacak. Eray’ın katılımıyla söyleşi, panel ve etkinlik düzenleneceği fuarda yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı hazırlanacak.

1945 yılında Ankara’da doğan Nazlı Eray’ın yazma serüveni 1959’da ortaokul yıllarında kaleme aldığı “Mösyö Hristo” öyküsü ile başladı. Öyküleri, Türk Dili, Varlık, Oluşum, Yazko Edebiyat, Gösteri, Adam Öykü ve Dönemeç gibi dergilerde yer alan Eray’ın ilk öykü kitabı Ah Bayım Ah ise 1976’da yayımlandı. Eray, Yoldan Geçen Öyküler kitabında yer alan “Karanfil Gece Kursu” öyküsüyle 1988 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü; Aşkı Giyinen Adam romanıyla 2002 Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı.

Eray’ın öykü, roman ve oyunları pek çok dile çevrildi. Öykülerinden kısa film ve televizyon dizileri yapıldı. “Monte Kristo” ve “Rüya Sokağı” öyküleri 2005’te İtalyan Yönetmen Angelo Savelli tarafından L’ultimo Harem (Son Harem) adıyla oyunlaştırıldı, İtalya ve Türkiye’de sahnelendi. Edebiyatçılar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) üyesi olan Eray, ABD Iowa Üniversitesinin de onursal üyesidir. Yazarın güncel kitapları Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19'a dair Türkiye'den günlük gelişmeler (4 Haziran)

SONRAKİ HABER

Trump ile eski Savunma Bakanı Mattis arasında protesto polemiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa