03 Haziran 2020 09:35 Güncelleme: 03 Haziran 2020 18:16

Bakanlık Denizli'de yapılması planlanan termik santral projesini sonlandırdı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Denizli Tavas'ta yapılması planlanan Avdan Termik Santrali projesinin ÇED sürecini sonlandırdı.

GÜNCELLENDİ

Termik santral (Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Denizli Tavas’ta yapılması planlanan Avdan Termik Santrali ÇED sürecini sonlandırdığını, projeyi iptal ettiğini bildirdi.

Açıklamada yer verilen bakanlığın iptal yazısında da "Projenin askı süreci içerisinde komisyon üyesi olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının görüşleri bakanlığımıza iletilmiştir. ÇED yönetmeliğinin 'projenin gerçekleştirilmesinin mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde aşamasına bakılmaksızın süreç sonlandırılır' hükmü gereğince Avdan Termik Santrali Entegre Projesi'nin ÇED süreci sonlandırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Bugün sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, projenin ÇED süreci de sonlandırılarak iptal edildiğini duyurmuştu.

Milletvekili Şahin Tin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Hemşehrilerimizin talebi ve girişimlerimiz sonucu durdurulan Tavas Avdan'daki termik santral projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile makamında yaptığımız görüşmenin ardından ÇED süreci de sonlandırılarak iptal edilmiştir. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

(HABER MERKEZİ)

Reklam