03 Haziran 2020 06:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kovid-19 eylem planı açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kovid-19 Dirençlilik Eylem Planı” başlıklı rapor yayımlayarak kentte salgına karşı yürütülen çalışmaları paylaştı.

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında kentte salgın boyunca aldığı önlemler, yürüttüğü çalışmalar ve pandemi sonrasına ilişkin planların yer aldığı “Kovid-19 Dirençlilik Eylem Planı” başlıklı raporunu yayımladı.

"Dirençlilik Eylem Planı", küresel salgınla ilgili tarihsel perspektif ve iyi örnekler haricinde, üç temel başlık altında hazırlandı.

İlk başlık İzmir’de küresel salgın, afet ve kriz durumlarına hazırlıklı olmak için geçmişten bugüne İzmir Büyükşehir Belediyesinin önleyici hizmetlerini kapsıyor.

İkinci başlık kriz belediyeciliği yaklaşımıyla küresel salgının kontrolü kapsamında yürütülen tüm çalışmaları, üçüncü başlık ise küresel salgının kontrol altına alınmasından sonra öngörülen çalışmaları içeriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı eylem planını ulusal ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunarak küresel salgınla mücadeleye katkı sunmayı amaçlıyor.

Rapora dair açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İzmir gibi yoğun nüfusa sahip büyük kentlerde, yerel yönetimlere çok ciddi sorumlulukların düştüğünü ve Dirençlilik Eylem Planı’nın da bu sorumluluk kapsamında hazırlandığının altını çizdi.

Soyer, “Kriz Belediyeciliği ve Kovid-19 Dirençlilik Eylem Planımız, İzmir halkına karşı taşıdığımız sorumluluklarımızı, canla başla yerine getirme çabası içerisinde olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Raporun Türkçe versiyonuna buradan, İngilizce versiyonuna ise buradan ulaşabilirsiniz. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam