Kovid-19'dan 4 bin 609 can kaybının yaşandığı Türkiye'den gelişmeler (3 Haziran)

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin günün öne çıkan haberleri, açıklamalar ve analizler…

ÖZET

Türkiye'de Kovid-19 salgını nedeniyle toplam vaka sayısı 166 bin 422'e, can kaybı 4 bin 609'a yükseldi.

İstanbul Valiliği toplu taşımada ayakta yolcu da taşınabileceğine karar verdi.

• Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından konuştu.

• 18 yaş altı yine sokağa çıktı.

03 Haziran 2020 02:13
Son Güncellenme: 03 Haziran 2020 16:20
.
21:11

Paylaş

YSK: KONGRE VE SEÇİMLER YAPILABİLİR

20:37

Paylaş

ANKARA'DA TOPLU TAŞIMADA AYAKTA YOLCU KAPASİTESİ BELİRLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda otobüs, metro ve Ankaray'daki yolcu kapasite oranlarını yeniden düzenledi.Karara göre, belediye otobüslerinde ayakta yolcuda yüzde 30, raylı sistemlerde yüzde 50 kuralıyla hizmet verilmesini kararlaştırdı.

20:20

Paylaş

KOVİD-19 VAKA SAYISI 166 BİN 422'YE ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs verilerini açıkladı. Buna göre son 24 saatte 24 kişi hayatını kaybetti, 867 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka 166 bin 422'ye, can kaybı 4 bin 609'a yükseldi.

20:05

Paylaş

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA BİLİM KURULU TOPLANTISI ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Koronavirüs Bilim Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu ve tedbirleri gö;rüşmek üzere toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "normalleşme" sürecinin de konuşulduğu toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Son vakanın tespit ve tedavisine kadar risk devam edecektir. Son vakayı en kısa zamanda görmek tedbirlere uymakla mümkündür" dedi.

19:30

Paylaş

18 YAŞ ALTI YİNE SOKAKLARA AKTI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri gereği sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-18 yaş altı çocuklar, ülke genelinde 14.00-20.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile dışarı çıktı. Çocuklar, sokakları, meydan ve parkları doldurdu; arkadaşaları ve aileleriyle birlikte vakit geçirdi. (HABER MERKEZİ)

19:04

Paylaş

İSTANBUL'DA KAPASİTENİN 3'TE 1'İ KADAR AYAKTA YOLCU KARARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında toplu ulaşımda "yeni normal döneme" ilişkin kararlar alındı. Kararlara göre, ayakta yolcu taşıyan otobüs, metrobüs araçlarında; oturan yolcu sayısı kadar ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3'ü kadar yolcu alınmasına karar verilirken, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

17:54

Paylaş

16:48

Paylaş

TELAFİ EĞİTİMİ 31 AĞUSTOS PAZARTESİ BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin 31 Ağustos Pazartesi başlayacağını ve üç hafta süreceğini açıkladı. Selçuk, "Destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz" dedi. (AA)

15:19

Paylaş

 

15:17

Paylaş

ÖZELDE ÇALIŞAN KRONİK HASTA İŞÇİLER İÇİN İDARİ İZİN TALEBİ

İzmir Tabip Odasına bağlı işyeri hekimleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığından özelde çalışan kronik hasta işçiler için genelge talep etti.

Yapılan açıklamada, "Bakanlığı, çalışanlar arasındaki ayrımcı uygulamaya son vermeye ve kronik hastalığı bulunan işçilerin çalışma yaşamlarına ilişkin genelge yayımlayarak, işçileri ve işverenleri acilen bilgilendirmeye çağırıyoruz" denildi.

14:27

Paylaş

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA 19.00'DA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Koronavirüs Bilim Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son durumu ve tedbirleri görüşmek üzere bugün toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

14:22

Paylaş

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, "KOVİD-19 DİRENÇLİLİK EYLEM PLANI" RAPORUNU AÇIKLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kovid-19 salgını kapsamında kentte aldığı önlemler, yürüttüğü çalışmalar ve pandemi sonrasına ilişkin planların yer aldığı “Kovid-19 Dirençlilik Eylem Planı” başlıklı bir rapor yayımladı.

13:22

Paylaş

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAN OTELLERDEKİ MİNİ KULÜPLER VE KREŞLERLE İLGİLİ YENİ KARAR

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan genelgeye göre, Kovid-19 tedbirleri kapsamında daha önce otellerde açılmasına izin verilmeyen mini kulüpler ve kreşler hizmete başlayabilecek.

13:00

Paylaş

KÜTAHYA'DA SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMAK YASAKLANDI

Kütahya'da İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs önlemleri kapsamında kentte maskesiz sokağa çıkılmasını yasakladı.

Maskenin ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde kullanılması gerektiği belirtilirken, takmayanlara idari para cezası uygulanacağı açıklandı. (DHA)

12:58

Paylaş

KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKAN KİŞİ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNDE YAKALANDI

Hakkari'de, Kovid-19 testi pozitif çıkan ve izolasyon kurallarına uymayan kişi, bir iş yerinde arkadaşlarıyla düzenlediği doğum günü partisinde yakalandı.

İl Sağlık Müdürlüğünün 30 Mayıs günü İl Emniyet Müdürlüğüne Kovid-19 testi pozitif çıkan bir kişinin izolasyon kurallarına uymadığını bildirmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, karantina kuralına uymayan kişinin, il merkezindeki bir iş yerinde arkadaşlarıyla doğum günü partisi düzenlediklerini tespit etti.

İş yerine baskın düzenleyen polis, doğum günü partisi düzenleyen 4 kişiye 392'şer lira, iş yeri sahibine de 3150 lira idari para cezası uyguladı.

Nakilleri sağlanan kişiler karantinaya altına alındı. (AA)

 

12:54

Paylaş

KONYA'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Değirmenci Mahallesi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Seydişehir Kaymakamlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, mahallede birden fazla kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla İlçe Sağlık Kurulu kararıyla mahallenin karantinaya alındığı ifade edilen açıklamada, mahallede yaşayanlardan, kendi sağlıkları için evlerinden çıkmamaları ve alınan tedbirlere uymaları istendi.

Mahalledeki 11 kişinin testinin pozitif çıktığı, filyasyon çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. (AA)

12:39

Paylaş

YURTLARDA KARANTİNA SÜREÇLERİ SONA ERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, farklı ülkelerden gelen ve yurtlarda tutulan 77 bin 441 kişinin karantina süreçlerini tamamladığını duyurdu.

Kasapoğlu, “Yurtlarımızdaki karantina sona erdi. Yurtlarımızı, 700 bine yakın gencimiz için hazırlamaya başladık” dedi.

10:54

Paylaş

İBB ŞEHİR TİYATROLARI HAZİRANDA DA ONLİNE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında haziran ayında da kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere online ulaştıracak.

Daha önce sahnelenen ve beğeni toplayan 8 oyun, İBB Şehir Tiyatrolarının Youtube adresinde izlenebilecek.

10:52

Paylaş

SALGIN GÜNLERİNDE SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜK

Eğitim Sen 4 No’lu Şube Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri Gülşah Şimşek ve Gönül Kural yazdı: "Salgının hükümetlere emekçiler aleyhine yarattığı fırsatları geri almak, emekçileri birleştirmek, kazanımları korumak, yeni koşullarda yeni kazanımlarla süreci işletmek sendikaların temel görevidir."

10:50

Paylaş

SALGIN DÖNEMİNDE SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN MÜCADELE DENEYİMİ

İstanbul Samatya Devlet Hastanesi, salgının başından itibaren tüm olanaklar değerlendirilerek yürütülen işyeri çalışmalarıyla, sağlık emekçilerinin taleplerinin, ihtiyaçlarının ve ek ödemeye yönelik tepkilerin eyleme dönüştüğü hastanelerden biri. Salgın süresince Samatya’daki durumu ve yürütülen bu çalışmayı aynı zamanda hastanenin çalışanı olan SES İstanbul Aksaray Şube Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Seyhan Dursun, Evrensel'e anlattı.

DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de Kovid-19 salgını nedeniyle toplam vaka sayısı 165 bin 555'e, can kaybının 4 bin 585'e yükseldiğini açıklamıştı. İçişleri Bakanlığının kapasitenin yüzde 50'si kadar yolcu alma kuralını kaldırmasıyla toplu taşımada yaşanan yoğunluk endişeye neden olmuştu. Ankara Tabip Odası, kentte Kovid-19'a yakalanan sağlık çalışanı sayısının 391’e yükseldiğini duyurmuştu.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa