02 Haziran 2020 14:12

AKP'li Yozgat Belediyesinde "zimmet" iddiasıyla 4 kişi tutuklandı

AKP'li Yozgat Belediyesinde "zimmet" iddiasıyla gözaltına alınan 7 personelden 4'ü tutuklandı.

Celal Köse (ortada) Fotoğraf: Ömer Ertuğrul/AA

Paylaş

Yozgat Belediyesi'nde Mülkiye müfettişleri ve Sayıştay denetçilerince yapılan inceleme sonucu gözaltına alından 7 personelden 4'ü "zimmet" iddiasıyla tutuklandı.

AA'nın haberine göre pazar günü gözaltına alınan 7 belediye çalışanı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan E.Ç, A.U.K, İ.C.A. ve M.B.T. tutuklanırken, Ö.Ş, U.Ü. ve O.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

AKP'li Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Kentpark Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı'nda, gözaltına alınanlardan 1 kişinin sözleşmeli ve diğer 6 kişinin taşerondan kadroya geçen 6 kişi olduğunu söyledi. Köse, "İddialar büyük bir titizlikle araştırıldı. Arkadaşlarımız gelen bilgileri değerlendirdi ve iddianın da somut olduğunun biz farkına varınca 18 Temmuz 2019'da 7873 sayılı yazımızla İller İdaresi Genel Müdürlüğünden Mülkiye müfettişleri ve Sayıştay denetçilerini belediyemize davet ettik" ifadelerini kullandı. 

"Müfettişler 100 gün boyunca gerekli denetlemeleri yaptı ve rapor hazırladı. Raporlar, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu. Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma kapsamında gözaltı kararı vermesi üzerine 7 belediye çalışanı gözaltına aldı" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuzluçayır'da Gezi anmasına polis müdahalesi, çok sayıda gözaltı var

SONRAKİ HABER

İzmir Barosundan Av. Selanik: Bağımsız yargının teminatı olduğumuz için hedefteyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...