02 Haziran 2020 09:23

İzmir Kent Konseyi mülteci raporu açıkladı

İzmir Kent Konseyi koronavirüs salgın döneminde mülteci ve göçmenlerin durumuna ilişkin hazırladığı raporu yayınladı.

Fotoğraf: İzmir Kent Konseyi

Reklam

İzmir Kent Konseyi koronavirüs salgın döneminde mülteci ve göçmenlerin durumuna ilişkin rapor hazırladı. Raporda mülteci ve göçmenlerin ihtiyaçlarına ve hizmetlere erişimine ilişkin tespit ve çözüm önerileri yer aldı.

İzmir Kent Konseyi pandemi sürecinde mülteci ve göçmenlerin durumuyla ilgili rapor hazırladı. “Pandemi Sürecinde Mülteci-Göçmenlerin İhtiyaçları ve Hizmetlere Erişimde Durum ve İyileştici Öneriler” isimli rapor, kentteki mülteci ve göçmenlerin küresel salgın sürecinde yaşadığı sorunları ve bunlara dair çözüm önerileri sunuyor. İzmir Kent Konseyi’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri, kentte bulunan 29 sivil toplum kurumu (STK), Birleşmiş Milletlerin ilgili birimleri, İl Göç İdaresi, İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de rapora katkı sundu. Rapor 8-29 Mayıs tarihleri arasında tüm katılımcıların bir araya geldiği dört özel çalışma sonucunda oluşturuldu.

ACİL DURUM EYLEM PLANI OLUŞTURULMALI

Raporda mülteci ve göçmenlerin acil durumlar dışındaki sağlık hakkı da dâhil olmak üzere hak ve hizmetlere erişimlerini engelleyen kayıt işlemleri, bilgi ve hizmette dil engeli, eğitim ve sağlığa erişim, hızla artan işsizlik ve barınma gibi sorunlara değinildi. Çözüm önerileri arasında ise belediye hizmetlerinde ve genel bilgiye erişimde Arapça ve Farsça broşürler eklenmesi, kamu ve uluslararası kurumlarla eş güdümlü hareket edilmesi maddeleri yer aldı.Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurumlarıyla eşgüdümlü olarak destek olunması gereken mülteci, sığınmacı ve göçmen gruplarının haritalandırılması ve buna bağlı acil durum eylem planı oluşturulmasına dair öneriler de yer aldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam