02 Haziran 2020 08:47

Müzik endüstrisi George Floyd için 8 dakika 46 saniye susuyor

Müzik endüstrisi, George Floyd cinayetine tepki göstermek üzere 8 dakika 46 saniye hizmet vermeme kararı açıkladı.

George Floyd için Washington DC'de düzenlenen protesto | Fotoğraf: Yasin Öztürk/AA

Paylaş

Müzik endüstrisi, ırkçı polisin George Floyd’un boynuna diziyle 8 dakika 46 saniye boyunca baskı uygulayarak ölümüne yol açmasını protesto etmek için bugün 8 dakika 46 saniye boyunca sessiz kalma kararı açıkladı. Spotify ve sanatçıların çalıştığı pek çok müzik şirketinin destek verdiği Black Out Tuesday hareketi için “TheShowMustBePaused” (Gösteri durmalı) etiketi kullanıldı.

ABD’de polisin George Floyd’u katletmesinin ardından yükselen tepkilere müzik endüstrisi de ‘sessiz kalarak’ destek veriyor. Black Out Tuesday hareketiyle müzik endüstrisi değişim çağrısı yaparak 8 dakika 46 saniye boyunca etkinliklerini durduruyor.

NEDEN 8 DAKİKA 46 SANİYE?

Black Out Tuesday etkinliği, 25 Mayıs’ta ABD’nin Minneapolis şehrinde gerçekleşen ırkçı cinayete tepki olarak geliştirilen bir duruş. 8 dakika 46 saniye, polisin gözaltına aldığı Floyd’un boğazına diziyle baskı uygulayarak ölümüne yol açtığı süre.

“İşten kopmak ve topluluğumuzla yeniden bağlantı kurmak için bir gün” olarak isimlendirilen kampanya, hep dile getirilen “Show must go on” (Gösteri devam etmeli) sözünün karşıtı “TheShowMustBePaused” (Gösteri durmalı) etiketiyle duyuruldu.

Sosyal medyada yapılan açıklamada, “Son olaylardan dolayı, hesap verebilirliği ve değişimi harekete geçirmek için acil bir adım atarken lütfen bize katılın. Kültürün bekçileri olarak, sadece kazançları kutlamak için değil, aynı zamanda kayıp sırasında da birbirimizi tutmak bizim sorumluluğumuz” denildi.

SPOTIFY DA LİSTELERİNİ DURDURACAK

Kampanyaya Beyonce, Adee ve Bruce Springsteen’in çalıştığı Columbia Records; Pink, Justin Timberlake ve Khalid gibi isimlerin bağlı olduğu RCA Records; Lady Gaga, Billie Eilish, Kendrick Lamar’ın çalıştığı Interscope Records; Taylor Swift, Ariana Grande, Drake’in yer aldığı Republic Records gibi müzik şirketleri destek verdi. Spotify da 8 dakika 46 saniye boyunca müzik listelerini durduracağını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Mahmut Toğrul polis şiddetini Bakan Soylu'ya sordu: Üstü neden kapatılıyor?

SONRAKİ HABER

Sierra Leone'de risk ödenekleri ödenmeyen sağlık çalışanları greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...