14 Nisan 2011 09:55

Yer değişikliğine ‘hayır’ dediler

Maltepe Küçükyalı’da bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde çalışan işçiler ve kamu emekçileri, iş yerlerinin bulunduğu arsanın satılmasını ve Hasdal’daki yeni yere taşınacak olmasını protesto etti.Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünün 1.Bölge Müdürl&uum

Yer değişikliğine ‘hayır’ dediler
Paylaş

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünün 1.Bölge Müdürlüğü ile birleştirilmesi başta olmak üzere, otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi süreci, Kavacık Bakım İşletme Şefliğinin taşınması, Karayolları yetkililerinin son zamanlarda çalışanlara tek taraflı ve yanlı davranışlarda bulunmasına karşı KESK’e bağlı Yapı-Yol Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube üyeleri Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünde eylem yaparak tepkilerini gösterdi. Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası üyelerinin de katıldığı eylemde ‘İş yerleri ekmeğimizdir, aşımızdır. Onurumuz için direneceğiz’ pankartını açan karayolu işçileri, ‘Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır’, ‘AKP misyoneri sendikacılığa hayır’ dövizlerini taşıdı.

İşçilerin önlük ve iş tulumları ile katıldığı eylemde konuşan Yapı Yol-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Nizamettin Orhan, Kavacık’ta bulunan ve her iki boğaz köprüsüne de hakim pozisyonda bulunan Karayolları Şube Şefliğinin satılmasının ardından, şimdi de sıranın Küçükyalı’daki Bölge Müdürlüğüne geldiğini belirtti. Orhan, hükümetin kendi çıkarları için yüzlerce işçinin kamu yararını hiçe saydığını söyledi. Karayolları 1. ve 17. Bölge Müdürlüklerinin birleştirilerek Hasdal’da daha inşa halinde olan alana taşınmak istendiğini aktaran Orhan, “Biz çalışanlar biliyoruz ki her iki müdürlük çalışanlarının birleştirilmesi birçok sorunu doğuracaktır. Personelin yol ve uyum sorunu, kadro sorunu gibi birçok sorun ile karşılaşacağımız açıkken hükümet ve sorumlular bizi duymazlıktan gelemez” sözleriyle uygulanmak istenen politikalara tepki gösterdi.

Eylemlerini alkışlarlabir süre daha devam ettiren karayolları çalışanları, daha sonra eylemlerine son verdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Yansak da dokunacağız'

SONRAKİ HABER

Zamansız kar Dersimlileri hazırlıklıksız yakaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...