01 Haziran 2020 16:07
Son Güncellenme Tarihi: 02 Haziran 2020 16:59

Hrant Dink Vakfına tehdit mesajları gönderen ikinci kişi tutuklandı

Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehdidi içeren mesaj gönderen şüphelinin ardından vakfa gelen ikinci tehdit mesajını gönderen kişi de tutuklandı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Hrant Dink Vakfına e- posta ile tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla bir kişinin tutuklanmasının ardından, bir başka tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla gözaltına alınan E.B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi ve tutuklandı.   

Demirören Haber Ajansında (DHA) yer alan habere göre, tehdit olayıyla ilgili 1 Haziran'da gözaltına alınan şüpheli E.B. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Şüpheli E.B. ifadesi alınmak üzere savcılığa çıkarıldı.

TUTUKLANDI

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istendi. Savcılığın tutuklamaya ilişkin sevk yazısında, şüpheli Ersin Başkan'ın e-posta adresinden, Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine 30 Mayıs tarihinde gönderim yaparak tehdit ettiği, soruşturmanın re'sen başlatıldığı, şüphelinin yapılan araştırma sonucunda kimliğinin ortaya çıktığı belirtilerek "Zincirleme şekilde kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarını işlediği, iki suçun da ayrı soruşturma olarak yürütüldüğü ifade edildi.

Şüphelinin her iki suçtan da tutuklanması istendi. Nöbetçi İstanbul 8.Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen kişi, tutuklandı. 

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Hrant Dink Vakfı avukatlarından Fethiye Çetin'in, "Saldırılar münferit değil. Vakfımıza bir tehdit mesajı daha yollandı" şeklindeki açıklaması üzerine şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatılmıştı. Emniyet söz konusu ikinci tehdit mesajıyla ilgili E.B'yi dün İstanbul'da yakalamıştı. Gözaltına alınan şüpheli E.B'nin bir müddet Amerika'da yaşadığı ve çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

BİR KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Dün Hrant Dink Vakfına e-posta ile tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla Konya’da yakalandıktan sonra İstanbul’a getirilen H.A. da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Barolar Birliği ve 80 barodan, barolara müdahaleye tepki

SONRAKİ HABER

Koronavirüs nedeniyle kapatılan halı sahalar açıldı ve ilk maçlar yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...