Taksim Dayanışması, Gezi'nin 7. yıl dönümünde İstiklal'de bir araya geldi

Taksim Dayanışmasının çağrısıyla Gezi direnişinin 7. yılında İstiklal'de yapılan açıklamada "Gezi bu toprakların eşitlik, özgürlük, adalet umududur, imkanıdır" denildi.

01 Haziran 2020 11:10
Paylaş

Taksim Dayanışması Gezi Parkı' nın 7. yıldönümünde Taksim' de bulunan Mis Sokakta bir araya geldi. "Hayat anca Gezi'ye sığar" pankartı açan kitle sık sık "Her yer Taksim her yer direniş", " Bu daha başlangıç mücadeleye devam", " Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Gezi şehitleri onurumuzdur" sloganı attı.

Gezi'de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde, hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak "yaşıyor" denildi. Açıklamaya HDP milletvekili Oya Ersoy, CHP İstanbul milletvekili Ali Şeker,  HDP İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, HDK Eş Başkanı Sedat Şenoğlu katıldı. 

"GEZİ HALKIN ARTIK YETER ÇIĞLIĞIYDI"

Basın açıklamasını Taksim Dayanışması'ndan Avukat Can Atalay okudu.

Açıklamada, "7 sene önce talanın ülkenin kalbindeki meydana kadar inmeye niyetlenmesiyle milyonlarca insan; kenti, doğayı, emeği, kardeşliği savunmak, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti kazanmak için 80 ilde sokağa çıktı. Çünkü bu sistem üretimden değil, tüketimden besleniyor. sadece doğayı betonla değştirmiyor, insanı da tüketiyor. Sağlık hizmeti isteyen hastanın eline sadaka sıkıştıran, kadını hayatın içinden, istihdamdan çekip eve kapatan, işçinin sağlığını değil, inşaatların hızını önemseyen, nitelikli eğitimi bir ayrıcalık haline sokan, halkı ayrıştıran, ötekileştiren, kutuplaştıran bu düzene karşı artık susma mecburiyetini tanıdığımız kirlesel bir haykırış, halkın "artık yeter" çığlığıydı" denildi.

Gezi'de kaybedilenlerin unutturulamayacağı belirtilen açıklamada ABD'de polisler tarafından öldürülen George Floyd'da unutulmadı; "Gezi'de Berkin'i, Ethem'i, Medeni'yi, Ali İsmail'i, Hasan Ferit'i, Abdullah'ı, Ahmet'i ve Mehmet'i bizden ayıran karanlıkla George Floyd'un nefesini kesen aynı karanlıktır. O gün de bunun karşısındaydık, bugün de karşısındayız. Barışçıl direniş her yerde bir haktır. Aramızdaki binlerce kilometreye rağmen biriz, bir aradayız." Açıklama "Dayanışma yaşatır, dayanışma kazanacak" ifadeleri ile son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)


GEBZE KENT MEYDANINDA ANMA

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri de Gebze Kent Meydanında Gezi Direnişinin yıl dönümü nedeniyle açıklama gerçekleştirdi. (HABER MERKEZİ)

{{406054}} 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Beyin ve kalp ameliyatı olmalarına rağmen cezaevine gönderildiler

SONRAKİ HABER

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Dilek hemşire son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa