01 Haziran 2020 09:35
Son Güncellenme Tarihi: 01 Haziran 2020 16:20

Ankara’da Ethem Sarısülük anması polis müdahalesine rağmen gerçekleştirildi

Ankara'da Gezi direnişinde polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde yapılmak istenen anma, polis müdahalesine rağmen gerçekleştirildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük için vurulduğu Ankara Güvenpark’ta anma yapılmak istendi. Anmanın gerçekleştirileceği ve Güvenpark’ta Sarısülük’ün vurulduğu noktanın etrafı çevik kuvvet polisleri ve barikatlarla çevrildi. Anma eylemine girenlere üst araması yapan polis, eyleme gelen kitle örgütlerini, ellerindeki “flama ve dövizleri” bahane ederek alana almadı. Bu duruma tepki gösteren kitle örgütleri ile polis arasında yaşanan arbede sırasında aralarında demokratik kite örgütü üyelerinin olduğu pek çok kişi gözaltına alındı. Alanda bulunan avukatların verdiği bilgiye göre en az 15 gözaltına alındı.

AVUKAT BAYRAKTAR: ÖRGÜTLENMEK ZORUNDAYIZ

Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük’ün Güvenpark’a ulaşmasının ardından barikatlardan üst araması ile geçen kitle, polisin “sosyal mesafe” kurallarına uyma anonsları eşliğinde Ethem’in vurulduğu noktada toplandı. 

Anmada ilk sözü alan Sarısülük’ün dava avukatı Kazım Bayraktar, Gezi direnişinde Ethemler’i katledenlere karşı dünyanın her yerinde mücadelenin artarak devam ettiğine dikkat çekti. Bayraktar, "Örgütlenmek zorundayız. Sarısülük’ü ve Gezi’de katledilenleri yaşatmanın yolunun örgütlenmekten geçiyor” dedi.

GEZİ DİRENİŞİNDEKİ İTİRAZ DEVAM EDİYOR

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, anma öncesi gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, “Bu baskıya rağmen bugün burada toplanan insanlar Gezi direnişindeki itirazın devam ettiğini gösteriyor. Şunu unutmayın ki hiçbir zaman bu zalimliğinizle özgürlük, hak, adalet arayışında olan bu kitleleri susturamayacaksınız. Yaşamını bu uğurda feda etmeye hazır bu insanları susturamayacağınızı siz de görüyorsunuz. Siz tarihte Yezidler’in yerini alırsınız. Oysa Ethemler, Berkinler, Ali İsmailler yaşayacak” diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise “Bakın daha dün Adana’da Ali kardeşimiz, savaştan kaçıp Türkiye’de umutlarını bağlamış olan bir Suriyeli mülteci kardeşimizi katletti polis. Bugün yine Barış kardeşimiz Ankara’da katledildi. Bugün bu ülkede belediyelere kayyum atayanlar ve otoriter rejimi, padişahlığı inşa etmeye çalışanlarla bugün bizim bu anmamıza müdahale eden zihniyet aynıdır. Amerika’da Floyd’a karşı uygulamalar bu ülkede her Allah’ın günü uygulanıyor” ifadelerini kullandı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

31 Mayıs-5 Haziran “Dünya Çevre Günü” değil, “Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası”dır

SONRAKİ HABER

Merkez Bankasına göre daralma ikinci çeyrekte daha da derinleşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...