01 Haziran 2020 09:33

Zirai dondan etkilenen üretici yetkililerden zararın karşılanmasını talep etti

Üreticiler yaklaşık 5 bin dönüm araziyi etkileyen don nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek, yetkililerden zararlarının karşılanmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Suat İNAL
Denizli

Denizli’nin yoğun olarak kekik ve ada çayı üretiminin yapıldığı Gözler Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta ani sıcaklık düşüşü nedeniyle zirai don afeti yaşanması üreticiyi perişan etti. Geçimlerini kekik ve ada çayı üretimiyle sağlayan üreticiler yaklaşık 5 bin dönüm araziyi etkileyen don nedeniyle mağdur olduklarını söyleyerek, yetkililerden zararlarının karşılanmasını talep ediyor.

Gözler Mahallesi Muhtarı Devrim As, Evrensel’e yaptığı açıklamada üreticinin mağdur olduğunu, TARSİM sigorta sisteminin ise yetersiz olduğunu vurguladı. As, “TARSİM zirai don afetini maalesef karşılamıyor bu da çiftçiyi zor durumda bırakıyor” dedi. Tarım İl Müdürlüğünden yetkililerin mahallelerini ziyaret ettiğini ancak kendilerine zararlarının karşılanacağına yönelik bir söz vermediklerini aktaran As, “Gerekli yerlere dilekçelerimizi verdik, mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"TARSİM SİGORTASI DON ZARARLARINI NEDEN KARŞILAMIYOR?"

En fazla don olayının mahallelerinde yaşandığını belirten As, kekik ve ada çayının yanında meyve ve sebzelerin de dondan etkilendiğini söyledi. TARSİM sigorta sisteminin de güncellenmesi gerektiğini dile getiren As, “Bazı çiftçilerin TARSİM sigortaları var ancak don zararları neden karşılanmıyor anlamakta zorlanıyorum” dedi. “Denizli milletvekillerimizle de görüştük bizlere dilekçe vermemizi önerdiler” diyen As, “Beklemekten başka bir şey elimizden gelmiyor” diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

Reklam