01 Haziran 2020 09:14

Rusya’da 5 gazeteci Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vladimir Solovyev, salgın süresince 400’den fazla gazetecinin hastalandığını, 5 gazetecinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Rusya Gazeteciler Birliği Başkanı Vladimir Solovyev, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince 400’den fazla gazetecinin hastalandığını, 5 gazetecinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

İnterfaks haber ajansına göre, Solovyev yaptığı açıklamada, Kovid-19 tespit edilen Rus gazeteciler hakkında bilgi verdi. Salgının başladığı günden bu yana ülkede 400’den fazla gazetecinin virüse yakalanarak hastalandığını belirten Solovyev, bu gazetecilerin çoğunluğunun hafif biçimde hastalığı geçirdiğini ifade etti. Solovyev, 5 gazetecinin de virüs yüzünden hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Ölen gazeteci sayısının 6’ya çıkma ihtimali bulunduğunu kaydeden Solovyev, yakın bir zamanda Kaliningrad’da bir gazetecinin daha Kovid-19 şüphesiyle hayatını kaybettiğini ancak ölüm nedeninin henüz netleşmediğini vurguladı.

Solovyev, "Uluslararası Gazeteciler Federasyonunun verilerine göre, tüm dünyada 30 ülkeden 60’tan fazla gazeteci Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti." ifadesini kullandı. (Moskova/AA)

ÖNCEKİ HABER

Bir filmin hikayesi: Dünyayı Kurtaran Adam

SONRAKİ HABER

Adana’da TMMOB ve barolara destek açıklaması yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...