01 Haziran 2020 07:22

Nurhak’ta yaşamını yitiren Cemgil, Manga ve Özdoğan İzmir’de anıldı

31 Mayıs 1971’de Nurhak’ta katledilen Türkiye gençlik hareketinin önderlerinden Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan, Buca’da Özdoğan’ın mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

31 Mayıs 1971’de Nurhak’ta katledilen Türkiye gençlik hareketinin önderlerinden Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan, Buca’da Özdoğan’ın mezarı başında anıldı.

Buca Eski Mezarlığı’ndaki anmaya Ege 78’liler Derneği, Emek Partisi, CHP, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de katıldı. Anmada sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” , “Faşizme ölüm halka hürriyet” sloganları atıldı.

Anmada ortak açıklamayı okuyan Ege 78’liler Derneğinden Servet Ali Çınar, 49 yıl önce yaşanan olayı anlattı. Çınar, “Nurhak dağında 49 yıl önce katledilen devrimci arkadaşlarımızın anılarını yaşatmak ülkemizin umudu olan devrimcilerin bir görevidir. Bugün bizlerin görevi bu mücadeleyi her alanda sürdürmektir. Yaşamını yitiren yoldaşlarımızın anılarını mücadelemizde yaşatacağız” dedi.

“SOSYALİZM İÇİN YILMADAN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Anmada Emek Gençliği adına konuşan Emirhan Durmaz, 31 Mayıs 1971'de Nurhak’ta verilen mücadelenin sınıfsız bir dünya, demokratik ve bağımsız bir Türkiye mücadelesi olduğunu hatırlatarak, “Bugün Sinan'ın, Alparslan'ın, Kadir'in, Nurhakların bizlere bıraktığı miras, emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine, savaşa karşı mücadeleyi sürdürmektir. Bu salgın döneminde kapitalizmin işçilerin emekçilerin canını hiçe sayan politikalarına karşı mücadele etmektir. Sosyalizm için Nurhakların bizlere bıraktığı inanç ve kararlılıkla yılmadan mücadele etmektir. Ve elbette Nurhakların bizlere bıraktığı mücadele bayrağı bu azimle zafere ulaşacaktır”  diye konuştu.

Anmada söz alan CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ise, “Bugün ayrı yollarda gibi gözüksek de amacımız bir. Bizim amacımız diktatörlüğe, halkların kardeşliğine yapılan saldırıya karşı gelmek. Türküde de dediği gibi böyle kalır sanma devran yola devam eder kervan öldü Sinan doğdu Taylan, anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam