14 Nisan 2011 09:38

'Yansak da dokunacağız'

Gazeteciler Ahmet Şık ile Ertuğrul Mavioğlu hakkında, "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçundan açılan davanın Kadıköy Adliyesindeki duruşması öncesinde gazeteciler basın özgürlüğü için yürüdü. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık cezaevinde ring aracı bulunmadığı gerekç

'Yansak da dokunacağız'
Paylaş

YAĞMURA RAĞMEN YÜRÜDÜLER

Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde “Yansak da dokunacağız” pankartı arkasında toplanan gazeteciler, “Şiirden, kitaptan bomba olmaz Başbakan”, “Ahmet, Nedim onurumuzdur” şeklinde sloganlar atarak, adliye binasına kadar yürüdü.

Burada gazeteciler adına yapılan basın açıklamasını Can Dündar okudu. “İleri demokrasi” diye ifade edilen bir ülkede yaşanıldığını belirten Dündar 57’den fazla gazetecinin tutuklu olarak cezaevinde yattığını, 4 binden fazla gazetecinin de davasının sürdüğünü söyledi.

Şık ile Mavioğlu’nun kontrgerilla ve Ergenekon’u anlatan kitapları nedeniyle yargılandıklarını dile getiren Dündar, eserin iki yazarından biri olan Mavioğlu’nun yanlarında olduğunu, diğer yazar Ahmet Şık’ın ise “Bu kitaplarda deşifre ettiği Ergenekon örgütüne üye olmak” iddiasıyla 6 Marttan bu yana cezaevinde bulunduğunu anlattı. Şık ile beraber tutuklanan gazeteci Nedim Şener’in de halen cezaevinde olduğunu dile getiren Dündar, iddia makamının “elimizde deliler var” demesine rağmen, henüz bu delillerin görülmediğini söyledi.

Dündar, “Bir şiir okuduğum için beni hapse attılar” diyen bir Başbakanın yönettiği bu ülkede, insanların kitap yazdıkları için cezaevine konulduğunu anlatarak, “Biz Türkiye'nin karanlık geçmişinin aydınlatılmasını istiyoruz. Derin devletin tarihe gömülmesini istiyoruz. Darbelerle hesaplaşmak istiyoruz. Bir nebze olsun tereddüt duymadan... Ama bugün yapılanlar, Ergenekon-derin devlet yöntemlerinin hala kullanıldığını gösteriyor. Basın özgürlüğü herkese lazım. Adalet de herkese lazım olacak” dedi.

Gerçeklerin aydınlatılmasını istediklerini, gerçek kişilerin gerçek suçları nedeniyle yargılanmasını beklediklerini de ifade eden Dündar, herkese eşit mesafede duran bir adalet istediklerini ve “yansalar da dokunacaklarını” söyledi. Yürüyüşe, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ile çok sayıda gazeteci katıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Şeyh Sait ve arkadaşları anıldı

SONRAKİ HABER

Yer değişikliğine ‘hayır’ dediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...