01 Haziran 2020 05:05

Meslek örgütlerinden milletvekillerine ortak çağrı: Siyasi çıkarlar terk edilsin

Meslek örgütleri ortak açıklama yaparak hükümetin, meslek odalarının yapısını değiştirmeyi hedefleyen düzenlemesine karşı milletvekillerine çağrıda bulundu.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Mühendisler, mimarlar, şehir plancıları, tabipler, dişhekimleri ve mali müşavirler,  pandemiyle ilgili bilimsel verilere dayalı yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi için Meclise çağrıda bulundu. Bu süreçte siyasi çıkarların terk edilerek dramatik bir hal alan ekonomik krizin meclis gündemine getirilmesi ve meslek gruplarıyla çalışılması istendi.  

‘YENİ SALGIN ATAKLARINI ÖNLEYECEK ÖNLEMLER ALINSIN’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) yaptıkları ortak yazılı açıklama ile Covid-19 salgınının halen devam ettiğine dikkat çekerek, meclisi bilimsel verilere dayalı ve yeni salgın ataklarını önleyecek nitelikteki yasal düzenlemeleri ivedilikle yaşama geçirmeye çağırdı.

Hem dünyada hem de Türkiye’de salgının hala kontrol altına alınamadığı belirtilen açıklamada, gerekli önlemler alınmazsa salgın atakları riskinin büyük bir tehdit içerdiğinin tüm bilim çevreleri tarafından dile getirildiği uyarısı yapıldı.

‘DAR ÇIKARLARI DEĞİL MİLYONLARI BULAN İŞSİZLİĞİ GÜNDEME ALIN’

Açıklamada, “Uygulanan ekonomik programın yarattığı ve Covid-19 pandemisinin etkisiyle dramatik bir hal alan ekonomik krizin meslek mensubu üyelerimizle birlikte milyonlarca yurttaşımızın üzerindeki yıkıcı etkisini, azaltılmayan vergi yükünü, kapanan 300 bine yakın işyerini, milyonları bulan yeni işsizi ve iş bulma umudunu yitiren milyonlarca genç işsizin sorunlarını çözmek üzere alınacak tedbirleri ve çıkarılacak yasaları öncelikli olarak gündemine almaya davet ediyoruz. Ülkenin gerçek ve yakıcı sorunları çözüm beklerken, dar siyasi çıkarlar uğruna demokrasimize ve Meclisimizin saygınlığına gölge düşürülmesine izin verilmesin” ifadeleri yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydın, yazar, sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerden Hrant Dink Vakfına destek

SONRAKİ HABER

CHP’li Süleyman Girgin: Narenciye yandı, üretici feryatta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...