01 Haziran 2020 01:33

Adalara giriş-çıkış kısıtlaması sona erdi

Adalara giriş-çıkış kısıtlaması bugün itibarıyla sona erdi. Yurttaşlar erken saatlerde Adalara gidebilmek için yola çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Adalara giriş ve çıkışlar 26 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında, belirli istisnalar dışında durdurulmuştu. Bugün itibarıyla kısıtlama sona erdi. Yurttaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Adalara geçmek için Kadıköy İskelesi'ne geldi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 26 Nisan 2020 Pazar günü saat 24.00 ile 31 Mayıs 2020 Pazar günü saat 24.00 arasında, belirlenen istisnalar dışında adalara giriş ve çıkışlar durdurulmuştu. Kısıtlamanın bugün itibarıyla sona ermesiyle, bir aydır Adalara gitmeyi bekleyen yurttaşların sabahın erken saatlerinden itibaren, Kadıköy İskelesi'ne gelerek Adalara geçtiği görüldü.

"YOĞUNLUK OLUR DİYE ERKENDEN YOLA ÇIKTIM"

Demirören Haber Ajansında (DHA) yer alan habere göre, bir ay aradan sonra Büyükada'daki evine gitmek için iskeleye gelen Vedat Sarı, "Büyükada'ya gidiyorum, evim var orada. Bir aydır gidemiyordum. Bugün gitmeye başlayacağız." dedi.

Kısıtlama kalkınca Adalara geçmek için erkenden yola çıktığını söyleyen Mahmut Kaya ise, "Adayı özledik. Sürekli gidip geliyorduk. Bu kısıtlamalardan dolayı gidemedik ama bugün artık gitmek istiyoruz. Yasağın kalkması iyi oldu. 45 senedir oradayız, sürekli orada kalıyorduk. Üç senedir kışları burada, yazları orada geçiriyorduk. Bugün yasak kalkınca yoğunluk olur diye erkenden kalkıp yola çıktım" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeminli ve serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavı temmuzda yapılacak

SONRAKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs | Seyahat ve sokağa çıkma kısıtlaması kalktı (1 Haziran)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...