31 Mayıs 2020 16:52

Kovid-19'a yakalanan Hemşire Dilek Akçabelen yaşamını yitirdi

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak çalışan Dilek Akçabelen koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ve ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Dilek Akçabelen yakalandığı Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hemşire Dilek Akçabelen'in vefatını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Koca, Twitter hesabından paylaştığı duyuruda, "DİLEK HEMŞİRE ARAMIZDAN AYRILDI. Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, COVID-19’a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

YENİ DOĞUM YAPMIŞTI

Dün, Dilek Akçabelen'in beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenilmişti.

Koronavirüs salgını başladığında 34 haftalık hamile olan ve doğum iznine ayrılan 30 yaşındaki Dilek Hemşire, yüksek ateş ve bel ağrısı şikayetiyle 11 Nisan’da hastaneye kaldırıldı.

DHA'nın haberine göre, hastanede bebeği sezaryenle alınan Dilek Hemşire, bebeğini sadece görüntülü konuşmayla birkaç saniye görebildi, kucağına dahi alamadı. “5 gün sonra çıkacağım hastaneden” diyen Dilek Hemşire’nin durumu hızla kötüleşince ve doğumun ertesi günü yoğun bakıma kaldırıldı.

Yoğun bakımda, entübe şekilde tedavisi süren ancak sağlık durumunda bir değişiklik olmayan Dilek Akçabelen’in akciğerlerinin iflas ettiği ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEB özel kreş ve anaokullarında uygulanacak kuralları açıkladı

SONRAKİ HABER

Ilısu Barajı ekonomik sıçrama mı yoksa tarihi Hasankeyf’in yok edilmesi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...