31 Mayıs 2020 03:20
Son Güncellenme Tarihi: 31 Mayıs 2020 12:11

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı rapçı Rota'nın gözaltına alındığını yalanladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rota ismiyle tanınan rapçi Bulut Alpman'ın gözaltına alındığını yalanladı. Müzisyen sosyal medya hesabından gözaltına alındığına dair video paylaşmıştı.

Ekran görüntüsü "Rota" YouTube hesabının "Rota - AĞLA (Official Video)" başlıklı videosundan alınmıştır.

Paylaş

Şarkısı "Ağla"da "Bilal'e anlatır gibi anlatacağım sizlere" sözlerine, klibinde de İstanbul Vergi Dairesi önünde Bilal Erdoğan maskesiyle duran birinin görüntüsüne yer veren rapçi Rota'nın (Bulut Alpman) gözaltına alındığı yalanlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin açıklamasındai, bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Ünlü rapçi Rota'ya Bilal Erdoğan gözaltısı” şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını belitti. Açıklamada "Kamuoyunda 'Rota' ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır" denildi.

MÜZİSYEN SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞMIŞTI

Müzisyenin kişisel Instagram hesabından paylaştığı görüntülerde, kapıya vuran polislere Alpman'ın "Sende virüs vardır açamam" dediği duyuluyor. Polisin “Aç kapıyı, kıracağız yoksa” demesi üzerine Alpman "Kalbimi kırıyorsun, kaçıyor muyuz" dediği görülüyor. Evde bulunan bir kişinin de "Bilal çağırmıştır Bilal" demesi dikkat çekiyor.

Alpman'ın yeni şarkısı "Ağla"daki sözler ve klibi ses getirmişti. Alpman, Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çektiği sahnede “Bilal’e anlatır gibi anlatacağım sizlere çocuk” sözlerine yer vermişti.

Görüntüler üzerine sosyal medyada #FreeRota etiketiyle kampanya düzenlenlenmişti.

Bulut Alpman geçen yıl da bir süre tutuklu kalmıştı. (KÜLTÜR SEVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Cömert, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz mezarları başında anıldı

SONRAKİ HABER

Kazanımla ilerleyen mücadele: Gece nöbeti çift mesai sayılsın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...