Türkiye'de koronavirüs salgınına dair tüm gelişmeler (30 Mayıs)

Kovid-19 nedeniyle 4 bin 515 kişinin hayatını kaybettiği ve 63 bin 103 kişinin hastalığa yakalandığı Türkiye'de koronavirüse dair gün içinde yaşanan tüm gelişmeleri sayfamızda bulabilirsiniz.

.
20:58

Paylaş

SON 24 SAATTE 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'de son 24 saatte 983 kişiye Kovid-19 tanısı kondu, 26 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 163 bin 103, can kaybı 4 bin 515 oldu.

Bakan Koca, hesabından yaptığı paylaşımda, “Toplam test sayımız 2 milyonu geçti. Düne göre günlük test sayımız 3.000 arttı. Yeni vaka sayımız 1.000’in altında. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske ve sosyal mesafe kuralının ikisine birlikte  uymamıza bağlı. DAHA SIKI TEDBİR, DAHA İYİ SONUÇTU”  ifadelerini kullandı. 

20:39

Paylaş

BAKANLIKTAN SERVİSLER İÇİN COVİD-19 REHBERİ

Sağlık Bakanlığınca, 'Covid-19 salgını kapsamında personel servis araçlarıyla ilgili alınması gereken önlemler” rehberi yayımlandı. Rehberde, damlacık oluşturması nedeniyle servis içinde konuşulması gerektiği, su dahil içecek ve yiyecek kullanılmaması gerektiği belirtildi.

20:28

Paylaş

KİLİSELERDE DE CEMAATLE İBADETE BAŞLANDI

İskenderun’daki kiliselerde, normalleşme süreci kapsamında koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyularak toplu ibadete yeniden başlandı.

Paskalya süresince yapılamayan ayinler için İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi de kapılarını yeniden cemaate açtı. İbadethanelerin yeniden açıldığı ilk günde Ortodoks Kilisesi'nde Peder Dimitri Yıldırım yönetiminde Kutsal Paskalya Ayini gerçekleştirildi. Yıldırım'a kilise zangoçları ve personeli de eşlik ederken, ibadete sınırlı sayıda insan katıldı. Tedbirler kapsamında ayine katılanların, girişlerde ateşi ölçüldü, ayin süresince maskelerin takılı olmasına dikkat edildi. (Hatay/DHA)

20:27

Paylaş

15 İLDEKİ SEYAHAT KISITLAMASI YARIN GECE SONA ERECEK

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği 'şehir giriş- çıkış seyahat kısıtlaması' genelgesi ile 15 ildeki seyahat kısıtlamasının yarın gece saat 00.00 itibarıyla sonlandırılacağını duyurdu.

20:26

Paylaş

1 HAZİRAN'DA AÇILACAK KAFE VE RESTORANLARDAKİ KURALLAR BELLİ OLDU

İçişleri Bakanlığınca, 1 Haziran'da faaliyete başlayacak lokanta, restoran kafe gibi işyerleri, park, piknik, alanları, mesire yerleri, spor tesisleri ve giyim pazarları ile ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Genelgeye göre; faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan-kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak.

15:22

Paylaş

 

13:14

Paylaş

THY, 1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN TARİFELİ SEFERLERE BAŞLAYACAK

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen tarifeli seferlere 1 Haziran'da başlanacağını duyurdu.

DÜN NE OLDU?

  • 1 Haziran Pazartesi günü açılacağı belirtilen kreşler ve gündüz bakımevlerinde uygulanacak tedbirler açıklandı:
    • Açılış izni verilen özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinde, bir grupta en çok 10 çocuk bulunacak.
    • Özel kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri, hizmete başlamadan önce dezenfekte edilecek.
    • Özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine girişlerde, ayrılırken ve gün içinde 4 saatte bir çocukların ateşi ölçülecek ve kayıt altına alınacak.
  • Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) 30 Mart 2020 tarihinde ara verilen üretime, 1 Haziran 2020 Pazartesi itibariyle yeniden başlanacak.
  • Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında 17 işçinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. İşçiler hastanede tedavi altına alınırken, aynı fabrikada çalışan 5 işçi de evlerinde karantinaya alındı.
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa