29 Mayıs 2020 10:26

3,5 yaşındaki Dilgeş annesiyle birlikte 14 gün boyunca tecritte kalacak

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu bayramda annesi Gönül Aslan tutuklanınca cezaevine giden Dilgeş’in annesiyle birlikte 14 gün boyunca karantinada kalacağını açıkladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Ümit Dede ile komisyon üyesi Avukat Mehmet Öner Diyarbakır Kadın Cezaevine giderek Dilgeş’in annesi Gönül Aslan, HDP MYK üyesi Özlem Gündüz ve tutuklu diğer kadınlarla görüştü.  

Heyet, tutukluların cezaevinde 4’er kişilik gruplara ayrılarak tecrit altında karantinaya alındıkları ve 14 gün boyunca karantinada kalacakları bilgisini paylaşırken, aynı zamanda bayramda cezaevi kantinin kapalı olması nedeniyle tutukluların hiçbir ihtiyacının karşılanmadığını bildirdi. Böbrek yetmezliği olan Dilgeş’in ihtiyaç duyduğu acil ihtiyaçların karşılanmadığı belirtildi.  

DİLGEŞ'İN İKİ KARDEŞİ DE DIŞARIDA YALNIZ KALDI

Dilgeş’in televizyon bulunmayan tecrit hücresinde zorlandığı ve bunun da diğer tutukluları olumsuz etkilediği belirtildi. Dilgeş’in biri 7 diğeri 14 yaşında olan iki kardeşinin de anneleri Gönül Aslan’ın tutuklanması nedeniyle yalnız kaldığı, Gönül Aslan’ın bir yandan Dilgeş için kaygılanırken diğer yandan dışarıdaki çocuklarını merak ettiği ifade edildi. Gönül Aslan için avukatlar tarafından yapılan itiraz başvurusuna ise şimdiye kadar herhangi bir yanıt verilmediği belirtildi.  

Resmi başvuru ile kurulan Rosa Kadın Derneği’ne “gizli üye oldukları” gerekçesiyle Diyarbakır’da bayram öncesi yapılan gözaltılarda, aralarında HDP MYK üyesi Özlem Gündüz ile Gönül Aslan’ın da bulunduğu çok sayıda kadın tutuklanmıştı. Dışarıda bakacak kimsesi olmadığı için böbrek hastası 3,5 yaşındaki Dilgeş Aslan, annesi Gönül Aslan ile birlikte cezaevine gönderilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci işçi: Yaşamaya çalışmak, hiçbir şeyi olmayanlar için çok zor

SONRAKİ HABER

Hastane temizlik işçisi: Hasta odasına ben girmezsem doktor giremez, hemşire giremez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...