29 Mayıs 2020 09:49

Twitter’dan Trump’a kararname yanıtı: Gerici ve politize olmuş bir adım

Twitter, Trump'ın sosyal medya şirketlerine ilişkin imzaladığı kararnamenin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirterek, kararnameyi "gerici ve politize olmuş bir yaklaşım" olarak değerlendirdi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

Twitter yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasına yönelik imzaladığı kararnameye yanıt verdi. Twitter, bu kararnameyi "gerici ve politize olmuş bir adım" olarak değerlendirdi.

Demirören Haber Ajansında (DHA) yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Oval Ofis'te düzenlenen törenle sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasına yönelik kararnameyi imzaladı. Trump, sosyal medya şirketlerinin kullanıcılarının paylaşımlarındaki içerikten sorumlu tutulmadığının ve bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Trump, şirketlerin de bu paylaşımlardan sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.

TWITTER: GERİCİ VE POLİZİTE BİR ADIM

Twitter yönetiminden yapılan açıklamada, bu kararnamenin gerici ve polizie olmuş bir adım olduğu ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtildi.

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Bu kararname, yasalara gerici ve politize edilmiş bir yaklaşımdır. Bölüm 230 Amerikan inovasyonunu ve ifade özgürlüğünü korur ve demokratik değerler tarafından desteklenir. Bu yasayı tek taraflı olarak aşındırmaya yönelik girişimler, çevrimiçi konuşma ve internet özgürlüklerinin geleceğini tehdit ediyor” ifadelerine yer verildi.

TRUMP’IN PAYLAŞIMINA "KURALLARI İHLAL ETTİ" VURGUSU

Söz konusu açıklamaların ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın Minneapolis’teki protestolara yönelik yaptığı paylaşım, Twitter tarafından diğer kullanıcılara kapatıldı.

Sosyal medya kullanıcıları, söz konusu paylaşımı görmek için "Paylaşımı Göster" butonuna tıklamak zorunda. Trump’ın söz konusu paylaşımında “Yağma başlarsa, silahlar ateşlenir” ifadeleri yer alıyor. Twitter ise bu paylaşımı, “Bu Tweet, şiddeti yüceltme hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi” diyerek engelledi.

Söz konusu açıklamaların ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın Minneapolis’teki protestolara yönelik yaptığı paylaşım, Twitter tarafından diğer kullanıcılara kapatıldı.Sosyal medya kullanıcıları, söz konusu paylaşımı görmek için ‘Paylaşımı Göster’ butonuna tıklamak zorunda. Trump’ın söz konusu paylaşımında “Yağma başlarsa, silahlar ateşlenir” ifadeleri yer alıyor. Twitter ise bu paylaşımı, “Bu Tweet, şiddeti yüceltme hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi” diyerek engelledi.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsveçli Milletvekili Sultan Kayhan: Baskılara karşı çıkmayı sürdüreceğiz

SONRAKİ HABER

Marmara Flüt Orkestrası sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için çaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...