28 Mayıs 2020 12:16

Batman’da üç SES üyesinin sürgün kararının iptal edilmesi için çağrı

Batman’da 3 sosyal hizmet uzmanı, mobbinge maruz kaldı ardından sürgün edildi. SHUDER Başkanı Erdal Aladağ, sürgün kararının iptal edilmesini istedi.

Fotoğraf: @ronnniin'in Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Batman’da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde çalışan SES üyesi 3 sosyal hizmet uzmanı geçtiğimiz günlerde “rotasyon” adı altında sürgün edildi. Evrensel’e konuşan Diyarbakır Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Başkanı Erdal Aladağ, sürgün kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, kararın iptal edilmesini istedi.  

"MOBBİNGE MARUZ KALDILAR"

Sürgün edilenlerin uzun zaman önce mobbinge maruz kaldığını ifade eden Aladağ, “Bu şimdiki bir süreç değil. İdareciler, arkadaşlarımızı farklı görevlere, meslekle bağdaşmayacak alanlarda görevlendirmek istiyor. Sonrasında sürgün ediliyorlar. Arkadaşlarımızdan birine Aile Çalışma ve  Sosyal Hizmetler İl Müdürü, bir yakının dosyasının öne alınmasına dair bir istekte bulunuyor. Bu arkadaşımız isteği eşitlik ilkesine aykırı olduğu söyleyerek reddediyor. Bunun üzerine arkadaşımız hakkında soruşturma açılıyor. Soruşturmalar neticesinde durum yargıya götürülüyor. İl Müdürünün haksız olduğu tespit edildi. Ona rağmen Bölge İdare Mahkemesine götürüldü. Onların belirlediği hizmet modelinin dışına çıkan mesleki etik ilkeleriyle çalışan sosyal hizmet uzmanlarını bu şekilde hedef alıyorlar” dedi. 

İL KURULUNA BAŞVURULMADI

Sürgün edilme sürecine dikkat çeken Aladağ, “Arkadaşlarımız kendi meslek alanları dışında Vefa Destek Hattı’ında görevlendiriliyor. Küçük bir odada iç içe sosyal mesafenin olmadığı bir odada, ona rağmen arkadaşlarımız kabul ediyorlar. En son arkadaşlarımızdan sahaya çıkmaları isteniyor. Sahaya çıkmaları için koruyucu ekipman istemelerinin ardından maske ve eldiven veriliyor. Koruyucu kıyafet verilmediği için il müdürlüğüne dilekçe yazıp bu durumda gidemeyeceklerini ifade ediyorlar. Kurumda olmayan il müdürü de haklarında tutanak tutup hızlı bir şekilde maaşta kesinti yoluna gidiyor. Arkadaşlarımız hakkında soruşturma açılıyor. Arkadaşlarımız buna itiraz ediyorlar. Maaş kesmeye gidiliyor. Daha süreç il kuruluna götürülmeden arkadaşlarımız sürgün ediliyorlar” dedi. 

İPTAL EDİLMESİ İÇİN CEVAP GELMEDİ

Bakanlık ve valilikle görüşmelerin yapıldığını ve henüz sonuç alınamadığını belirten Aladağ, “Sosyal Hizmet Uzmanları Genel Merkezi görevlendirmelerin iptali için yazı yazdı. Henüz cevap gelmedi. SES’in yaptığı görüşmelerde İl Daire Başkanlığının bu durumdan habersiz olduğu Batman Valiliğinin de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Bakanlıktan gelen talep doğrultusunda onayladıklarının kendilerine iletildiğini söyledi. Bakanlık ise Valilikten gelen talep doğrultusunda görevlendirmeyi onayladığını söylediğini ifade etti” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir'de tutuklular kötü muamele nedeniyle açlık grevine başladı

SONRAKİ HABER

Grup Yorum konser verebilmek için başvuruda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...