27 Mayıs 2020 06:44

Sağlık Bakanlığı Yeşilköy Acil Durum Hastanesi için 200 milyon avro kredi kullanacak

Sağlık Bakanlığının Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından 200 milyon avro kredi kullanacağı ortaya çıktı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul Atatürk Havalimanında yapımı süren Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi için Sağlık Bakanlığının Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) 200 milyon avro kredi kullanacağı ortaya çıktı. Sözcü yazarı Çiğdem Toker, kredi bilgisinin EBRD’nin sitesinde yayınlandığı bilgisini köşesine taşıdı. “EBRD'nin kullandıracağı yeni 200 milyon avroluk kredinin ilk ‘2-3 yılı ödemesiz’, 15-20 yıl vadeli” diyen Toker konuya ilişkin köşesinde şunları yazdı:

“Kredinin amacı, solunum cihazı (ventilatör), yoğun bakım üniteleri ile diğer acil tıbbi ekipman satın almaları için ihtiyaç duyulan finansmanı sağlamak. Yanı sıra, yoğun bakım yatak kapasitesini desteklemeye dönük olduğu da belirtilmiş. Tabii yönetenler ‘Her şeyi biz yaptık’ havasında olduğu için krediyi EBRD sayfasında öğrendik. Açıklamada, Covid-19 vakalarındaki olası yeni dalgalara hazırlıklı olmaktan da söz ediliyor. Kredinin borçlusu ise Türkiye Cumhuriyeti adına Hazine ve Maliye Bakanlığı olacak.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

OECD ülkelerinde GSYH 2009'dan bu yana en büyük düşüşte

SONRAKİ HABER

Kulislerde yeni partilerin grup kurmasının önlenmesi için yasa önerileri tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...