26 Mayıs 2020 13:34

Chomsky: ABD, bir megaloman sosyopatın yanlış kararları nedeniyle felakate koşuyor

Noam Chomsky, ABD'nin "bir megaloman sosyopatın" yanlış kararları nedeniyle Kovid-19 salgını ve iklim krizi konularında felakate koştuğunu söyledi.

Fotoğraf: Augusto Starita/Ministerio de Cultura de la Nación/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Dil bilimci ve filozof Noam Chomsky, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kovid-19 salgını ve iklim değişikliği gibi konularda alınan yanlış kararlardan dolayı felakete koştuğunu söyledi.

Euronews'ten Yalçın Ademoğlu'nun haberine göre salgın nedeniyle iki aydır evinden çıkmayan 91 yaşındaki düşünür, Beyaz Saray'ın sadece "seçim tarihlerine odaklanmış ve kendi çıkarlarını düşünen bir megaloman sosyopat" tarafından yönetildiğini söyledi.

Chomsky, göreve gelmesinden itibaren genel sağlık yasasını iptal eden Trump'ın salgının önüne geçebilecek tüm uyarı sistemlerini de rafa kaldırarak ülkenin hastalığa hazırlıksız yakalanmasına neden olduğunu söyledi.

İklim krizine de dikkat çeken Chomsky, pandeminin ne kadar tehlikeli olursa olsun bir şekilde atlatılacağını ancak iklim değişikliğinin sonuçlarının çözümsüz olduğunu ifade etti.

ABD'nin iklim anlaşmasından çıkarak felaketin daha da büyümesine neden olabileceğini söyleyen Chomsky, ilerleyen günlerde bu krize karşı mücadele veren güçlerin daha da somutlaşacağını ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle ara verilen hızlı tren seferleri yeniden başlıyor

SONRAKİ HABER

Ardahan ve Artvin'de fırtına çok sayıda binaya hasar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...