26 Mayıs 2020 11:29

DSÖ: İlk dalga bitmedi, ikinci zirveyi görebiliriz

DSÖ’nün Acil Durumlar Programı Direktörü Dr. Mike Ryan, mevcut durumda önlemlerin çok hızlı kaldırılması halinde ilk dalga dahilinde yeni bir zirve görülebileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü amblemi

Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs tedbirlerini hafifleten ülkelere salgında "ikinci zirve" uyarısı yaptı. DSÖ’nün Acil Durumlar Programı Direktörü Dr. Mike Ryan, salgının düşüşe geçtiği ülkelerde çoğunlukla ikinci dalgadan söz edildiğini ama mevcut ilk dalgada yakın zamanda ikinci bir zirve yaşanabileceğini söyledi.

Birçok ülkede salgının hâlâ hızla yayıldığına dikkat çeken Ryan, mevcut durumda önlemlerin çok hızlı kaldırılması halinde enfeksiyon oranlarının yeniden yükselişe geçebileceğini ve ilk dalga dahilinde yeni bir zirve görülebileceğini anlattı.

İkinci bir dalgadan söz edildiğinde genellikle, hastalığın bir ilk dalgasının yaşanacağını ve aylar sonra bunun tekrarlanacağını kastettiklerini belirten Ryan “Ve bu birçok ülke için birkaç ay içinde bir gerçeklik olabilir. Şu gerçeğin de farkında olmalıyız ki, hastalık her an artışa geçebilir. Sırf şu an düşüşte olduğu için düşmeye devam edeceğini ve ikinci bir dalgaya hazırlanmak için birkaç ayımız olduğunu varsayamayız. Bu dalgada ikinci bir zirveyi görebiliriz” ifadelerini kullandı.

KULLANIMI ASKIYA ALINDI

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 hastalarında denenen hidroksiklorokin adlı ilacın kullanımını askıya aldı. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs hastalarının tedavilerinde kullanılan hidroksiklorokin isimli ilacın denemelerinin güvenlik endişeleri nedeniyle geçici olarak askıya alındığını bildirdi. Klorokin ilacı ve hidroksiklorokin gibi türevlerinin Kovid-19’a karşı etkisiz, hatta zararlı olabileceği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dilovası’da yeşillik alana tır parkı!

SONRAKİ HABER

Hiçbir kupa sağlıktan önemli değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...