26 Mayıs 2020 08:24

Kargı'da AKP'li meclis üyesi, CHP'li üyenin aracını kurşunladı

Çorum Kargı'da AKP'li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken, CHP'li Sonay Ergül'ün aracını kurşunladı. Ergül, belediyedeki usülsüzlüklere karşı çıktığı için susturulmak istendiğini söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Çorum’un Kargı ilçesinde AKP'li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eken, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Sonay Ergül’ün aracını kurşunladı. “Olayda kullanıldığı tahmin edilen bir tabanca İbrahim Eken’in aracında bulundu" diyen Ergül, belediyedeki usülsüzlüklere karşı çıktığı için susturulmak istendiğini söyledi.

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre Sonay Ergül, dün gece yayladaki evinden özel aracıyla Kargı’ya giderken önünü kesen AKP'li İbrahim Eken ve AKP'li Belediye Meclis Üyesi Abdulaziz Akgül’ün oğlu İbrahim Akgül aracına ateş açtı.

Kaçmasına rağmen şahısların kestirme yoldan tekrar önüne geçtiklerini ve bu kez İbrahim Eken, İbrahim Akgül ve sonradan gelen kişiler tarafından aracının taş yağmuruna tutulduğunu söyleyen Ergül “Canımı zor kurtardım” dedi.

Ardından jandarmaya haber veren Sonay Ergül, “Jandarmanın incelemesi sonucunda olayda kullanıldığı tahmin edilen bir adet tabanca İbrahim Eken’in aracında, olayın meydana geldiği bölgede ise yüz adet tabanca ve tüfek boş kovanı bulundu" dedi.

Şikayetçi olduğu kişilerin ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını aktaran Ergül, olayın nedeninin ise belediyedeki usulsüzlüklere karşı çıkması olduğunu söyledi.

AKP'li Abdülaziz Akgül’ün yasalara aykırı şekilde belediyenin demir torna işlerini yaptığını ve konuyu gündeme getirdiğini belirten Ergül, bu açıklamaları nedeniyle susturulmak istendiğini söyledi.

Sonay Ergül, şunları aktardı:

“Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’e konuyla ilgili soru önergesi sundum. Sorumda ‘Belediye meclis üyesinin belediyeyle herhangi bir ticari bağı olmaz, iş yapamaz ihalelere giremez, görev süresi bittikten sonra bu yasak iki yıl daha sürer, sizler bu yasayı ihlal ediyorsunuz, bu şahıslara yaptırdığınız zabıta barikatları için ne kadar ücret ödenmistir? Bu iş karşılığında belediyeye kim fatura kesmiştir? Toplamda AKP Belediye Meclis Üyesi Abdülaziz Akgül’e belediye bir yılda ne kadar ücreti ödenmistir’ demiştim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

​​​​​​​Antep vaka artış hızında ikinci sırada | Vali: Ekmek almaya ailece giden var

SONRAKİ HABER

Kurtuluş için bir gemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...