26 Mayıs 2020 06:53

Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Dişli açıklaması: Bu işin başında olan cumhurbaşkanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT istihbaratına rağmen Tümgeneral Mehmet Dişli’nin görevden alınmamasında sorumluluğun Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olduğunu söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'den İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak Genelkurmay’da tutuklanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkındaki tartışma yaratan açıklamalarına ilişkin konuştu. Davutoğlu'nun dönemin MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da kendisine katıldığını belirterek Dişli'nin emekli edilmesi gerektiği görüşünde bulunmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Her şey açık. MİT üstüne düşen görevi yapmış. Bu işin başında ben değilim, başbakan da değil, kim olabilir bu güç, Cumhurbaşkanı. Öyle anlaşılıyor. Sormak lazım. Zaman içinde bu olayın bütün ayrıntıları ortaya çıkacaktır” dedi.

Erken seçim tartışmasıyla ilgili de düşüncelerini paylaşan Kılıçdaroğlu, bunun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talebi üzerine olabileceğini söyledi. Yeni kurulan Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin seçime girememesi hesap edildiğinden erken seçimin tartışıldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Düşünüyorlar, seçim kanunundaki değişikliği de onun için getirmeye çalışıyorlar" dedi. CHP lideri demokrasi karşıtı tüm müdahalelere engel olacaklarını bir kez daha dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 5 yaralı

SONRAKİ HABER

Rize Valisi Kemal Çeber AKP’li il başkanından ‘umre’ istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...