25 Mayıs 2020 18:11

Eyüp ve Sultangazi’den polis şiddeti görüntüleri geldi

Çorlu, Kadıköy ve Zeytinburnu’nun ardından İstanbul Eyüp ve Sultangazi’den de polis şiddeti görüntüleri geldi.

Arşiv | Fotoğraf: MA

Paylaş

Sosyal medyaya gün boyu ülkenin farklı bölgelerinden düşen polis ve bekçi şiddeti görüntülerine yenileri eklendi. İstanbul Eyüp ve Sultangazi’de sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği belirtilen vatandaşların uğradığı şiddet telefon kameraları ile kaydedildi.

Avukat Enes H. Ermaner Twitter hesabından paylaştığı görüntüde Eyüp Esentepe’de ekmek almak için sokağa çıkan kişilerin bekçiler tarafından darbedildiğini duyurdu. Bekçilere engel olmak için sokağa inenlerin de yine şiddete maruz kaldığı belirtildi:

“Eyüp Esentepe Mahallesinde ekmek almaya çıkan müvekkil bekçiler tarafından darp edilmeye başlanıyor. Pencereden bunu görenler ayırmayaya indiklerinde onlara da şiddet var.”

SOKAĞA ÇIKAN 2 KİŞİ DARBEDİLDİ, HALK POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Bir başka şiddet görüntüsü ise Sultangazi’de kaydedildi. Akşam 18.00 sularında sokağa çıkan 2 kişi izin belgesi olmadığı iddiasıyla bekçi ve polisler tarafından darbedildi. Darp anı çevredeki bir binada yaşayan kişi tarafından kaydedildi. Mahalle halkı şiddet uygulayan polisleri alkış ve yuhalarla protesto ederken polisler etrafa "Çekmeyin lan, dağılın lan" diye bağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer askıda fatura kampanyasına katıldı

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen’den sürgünlere tepki: Batman halkı cezalandırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...