25 Mayıs 2020 15:17

Zeytinburnu'daki çocuğa yönelik polis şiddeti tepki çekti

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bir grup polis memurunun çocukları darbedip ters kelepçe ile gözaltına alması tepki çekti.

Ekran görüntüsü, Zeytinburnu'daki polis şiddetine şahit olan yurttaşların sosyal medyada paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Polis şiddeti vakalarına bir yenisi İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde eklendi. Yurttaşların çekip sosyal medyada paylaştığı görüntülere bir grup polisin çocukları darbederek gözaltına aldığı yansıdı.

Tekirdağ'ın Çorlu, Edirne'nin Keşan ve İstanbul'un Kadıköy ilçelerinde yaşanan ve sosyal medyada yansıyan polis şiddeti vakalarına bir yenisi eklendi.

Sosyal medyada İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde polisin çocukları gözaltına aldığı anlara ait görüntüler paylaşıldı.

Videoda, çocukları yakalayan polisin önce darbettiği, ardından da ters kelepçe takarak gözaltına aldığı görülüyor.

Polislerin çocuklara uyguladığı şiddete mahallelinin sert tepkisi de videya yansıdı.

Darbedilerek gözaltına alınan çocukların sokağa çıkma yasağı nedeniyle polislerden kaçtığı aktarıldı.

POLİSE YETKİ VERENLER FRENE BASMADIĞI İÇİN BU OLAYLAR YAŞANIYOR

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, medyaya yansıyan ve büyük tepki çeken polis şiddeti vakalarını Evrensel'e değerlendirdi.

İ"çişleri Bakanı benzer bir tutum sergileyip vergilerinden maaşını karşılayan yurttaşlara hakaret hakkını kendisinde görünce, bu hakaretler cezasız kalıp tam tersine eleştiri hakkını kullananlar hakaretten yargılanıp hüküm giyince otoriterlik alabildiğine meşrulaştırılmış olmaktadır" diyen Fincancı, şiddetle gözaltına alınan kişiler hakkında polise mukavemetten soruşturma açılmasının da yaygın bir korkutma, sindirme pratiği olduğunu söyledi.

Polise yetki verenler frene basmadığı için bu olayların yaşandığını belirten Türkdoğan da “Burada bir yetki değil anayasasızlık hali var. Meclis Başkanı, İçişleri Bakanı ‘Polis bunu yapamaz’ diye açıklama yapmalı ama bunu duymuyoruz. Polise birinin dur demesi gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Keşan'da sokakta içki içenlere müdahale eden polis vatandaşa gaz sıktı

SONRAKİ HABER

İnşaat bekçisi kulübede ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...