25 Mayıs 2020 14:15
Son Güncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2020 16:45

Keşan'da sokakta içki içenlere müdahale eden polis vatandaşa gaz sıktı

Edirne Keşan'da dün sokakta içki içenlere müdahale eden polis, toplanan kalabalığa biber gazı sıkıp havaya ateş açtı. Küçük çocuklar da gazdan etkilenirken 1 kişi karga tulumba gözaltına alındı.

Ekran görüntüleri, Keşan'daki polis şiddetine şahit olan yurttaşların sosyal medyada paylaştıkları videolardan alınmıştır.

Paylaş

Polis şiddeti vakakalarına bir yenisi Edirne'nin Keşan ilçesinde eklendi. Sokağa çıkma yasağına rağmen dışarıda içki içen vatandaşlara müdahale eden polis, toplanan kalabalığa biber gazı sıkıp havaya ateş açtı. Paylaşılan görüntülerde 1 kişinin karga tulumba gözaltına alındığı da görüldü. Edirne Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “kalabalık taşkınlık çıkardı” dedi, “kademeli” müdahale edildiğini savundu.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki 700 Evler Konutları’nda dün öğle saatlerinde polis, sokağa çıkma yasağına rağmen evlerinin önünde kurdukları masada içki içen vatandaşlara müdahale etti. Vatandaşların müdahaleye itiraz etmesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma üzerine çevredekilerin evlerinden inerek olay yerine gelmesi sonrası polis biber gazı kullandı. Havaya ateş açan polisin bir kişiyi karga tulumba gözaltına aldığı görüldü.

Toplu konutlarda oturan ve olaya şahit olan yurttaşların kaydettiği görüntülerde polisin toplanan kalabalığa biber gazı sıktığı, defalarca havaya ateş açtığı ve bir kişiyi sürükleyerek gözaltına aldığı görülüyor. Görüntülerin devamında biber gazından etkilenen küçük kız çocuklarının yaşadığı acı görülüyor.

EDİRNE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Edirne Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, "Uyarılara rağmen kalabalığın dağılmaması ve taşkınlık çıkarması üzerine kademeli olarak müdahale edilmiştir" denildi. 

Valilik açıklamasında, “Olayla ilgili olarak şüpheli S.H. isimli şahıs gözaltına alınmış olup, ‘görevli memura mukavemet’ suçundan tahkikata başlanmış olup, ayrıca meydana gelen olaylarla ilgili genel tahkikat yürütülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Bugün Çorlu'da ve Kadıköy'de de benzer polis şiddeti vakalarının videoları sosyal medyada paylaşılmış, gelen sert tepkiler üzerine polislerin açığa alındığı duyurulmuştu.

POLİSE YETKİ VERENLER FRENE BASMADIĞI İÇİN BU OLAYLAR YAŞANIYOR

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, medyaya yansıyan ve büyük tepki çeken polis şiddeti vakalarını Evrensel'e değerlendirdi.

İ"çişleri Bakanı benzer bir tutum sergileyip vergilerinden maaşını karşılayan yurttaşlara hakaret hakkını kendisinde görünce, bu hakaretler cezasız kalıp tam tersine eleştiri hakkını kullananlar hakaretten yargılanıp hüküm giyince otoriterlik alabildiğine meşrulaştırılmış olmaktadır" diyen Fincancı, şiddetle gözaltına alınan kişiler hakkında polise mukavemetten soruşturma açılmasının da yaygın bir korkutma, sindirme pratiği olduğunu söyledi.

Polise yetki verenler frene basmadığı için bu olayların yaşandığını belirten Türkdoğan da “Burada bir yetki değil anayasasızlık hali var. Meclis Başkanı, İçişleri Bakanı ‘Polis bunu yapamaz’ diye açıklama yapmalı ama bunu duymuyoruz. Polise birinin dur demesi gerekiyor” dedi. (Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baraj göletinde sazan balığı ölümleri araştırılıyor

SONRAKİ HABER

Zeytinburnu'daki çocuğa yönelik polis şiddeti tepki çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...