Türkiye'de koronavirüs: 4369 ölüm, 157 bin 814 vaka | Öne çıkan gelişmeler (25 Mayıs)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

  • Bayram boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının üçüncü günü.
  • Son 24 saatte 21 bin 492 test yapıldı, 987 yeni vaka tespit edildi, 29 kişi hayatını kaybetti.
  • Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarım kalan eğitim için eylülde yoğunlaştırılmış yapılacağını açıkladı.
  • Siyasi partiler arası bayramlaşma bu yıl video konferans yöntemiyle yapıldı.
25 Mayıs 2020 07:00
Son Güncellenme: 25 Mayıs 2020 16:17
.
23:30

Paylaş

SAĞLIK EMEKÇİLERİ ARASINDA VİRÜS YAYILINCA HASTANEDE HİZMET DURDURULDU

Manisa Saruhanlı Devlet Hastanesinde sağlık emekçileri arasında koronavirüs vakaları artınca hastanede sağlık hizmeti durduruldu.

23:23

Paylaş

ADÜ'DE 2 ASİSTAN HEKİMİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli iki intörne yapılan testlerde koronavirüse rastlandı.

23:10

Paylaş

TAZİYE ÇADIRININ KURULDUĞU MAHALLEDE BİR KİŞİ ÖLDÜ

Koronavirüs salgınına rağmen taziye çadırı kurulan Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesinde koronavirüs testi pozitif çıkan bir kadın hayatını kaybetti. Mahalledeki ilk ölüm gerçekleşirken, kent genelinde ise bu ölümle birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükselmiş oldu. (MA)

20:15

Paylaş

21 BİN 492 TEST YAPILDI, 987 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saate ilişkin koronavirüs verilerini açıkladı. Son 24 Saatte 21 bin 492 test yapıldı, 987 yeni vaka tespit edildi. Bu sürede 29 kişi hayatını kaybederken, 1321 kişi iyileşti. Koca, rakamları “İyileşen toplam hasta sayısı 120 bini geçti. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç azalmaya devam ediyor. ELDE EDİLEN BAŞARI, 83 MİLYONUN GÖSTERDİĞİ UYUMUN SONUCU. Yeni dönemde yeni ve güçlü tedbir, sosyal hayatta hep birlikte alınacak tedbirdir” mesajı ile paylaştı. (HABER MERKEZİ)

19:02

Paylaş

KARGOCU POZİTİF ÇIKTI, MAHALLE KARANTİNADA

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde bir mahalle, koronavirüs  tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Kadınhanı ilçesi Söğütözü Mahallesi’nde kargo şirketinde çalışan bir kişide koronavirüse rastlanması üzerine bu kişinin temas ettiği kişilere de test yapıldı. Testlerde beş kişinin daha Kovid-19 testinin pozitif çıkması sonucu mahallede karantina uygulaması başlatıldı. (AA)

19:00

Paylaş

HORASAN’DA YURT DIŞI KAYNAKLI KARANTİNA

Erzurum’un Horasan ilçesindeki bir mahalle, yurt dışından gelip karantinaya girmeyen ve Kovid-19 testi pozitif çıkan 2 kişi sebebiyle 14 günlük karantinaya alındı. (AA)

18:59

Paylaş

HASTANE İÇİN İZİN ALIP AKRABALARINA GİTTİLER

Van’da sokağa çıkma kısıtlamasında bazı vatandaşların 112 acili arayarak hastaneye gitmek için izin istedikleri ancak hastaneye gitmek yerine akrabalarına bayram ziyareti gerçekleştirdikleri belirlendi.

Tuşba’ya bağlı Gendelova Mahallesi’nde ise 4 kişide koronavirüs görülmesinin ardından mahalle karantinaya alındı. (HABER MERKEZİ)

18:58

Paylaş

TREN VE UÇAK BİLETLERİ HES KODUYLA SATIŞTA

Koronavirüs nedeniyle ara verilen uçak ve tren seferleri kademeli olarak başlatılıyor. Bu kapsamda biletleri daha önce satışa çıkarılan hava yollarında seferlerin 4 Haziran’da başlaması öngörülüyor. Uçak seferlerinin ilk etapta iç hat daha sonra dış hatlarda başlaması bekleniyor. Demir yollarında ise konvansiyonel ve YHT hatlarında 28 Mayıs itibarıyla başlaması planlanan seferler için hazırlıklar sürdürülüyor. Tren seferleri için biletler satışa sunuldu. (AA)

16:50

Paylaş

İLAÇ TEKELLERİ AŞI ÇALIŞMASI ÖNERİSİNİ 3 YIL ÖNCE REDDETMİŞ

3 yıl önce Avrupa Birliği’nin pandemi çıkmasına fırsat vermeyecek şekilde aşı geliştirilmesi önerisinde bulunduğu ancak teklifin ilaç şirketleri tarafından reddedildiği iddia edildi.

16:49

Paylaş

EYLÜLDE TELAFİ EĞİTİMİ VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların eylülde açılmasıyla yarıda kalan eğitimin yoğunlaştırılmış bir programla telafi edileceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

16:49

Paylaş

ARTVİN’DE 1 AY SONRA YENİ VAKALAR GÖRÜLDÜ

30 gündür koronavirüs vakası görülmeyen Artvin’de, yeni vakalar ortaya çıktı. Test sonuçları pozitif çıkan 4 kişi, hastanede tedaviye alınırken, 23 kişi de karantinaya alındı. (Artvin/DHA)

16:48

Paylaş

SERİK’TE VAKA SAYISI 31’E ÇIKTI

Antalya’nın Serik ilçesinde koronavirüs nedeniyle karantinaya alınan 15 sokakta yapılan yeni testlerde, pozitif vaka sayısı 31’e çıktı. Bölgede test sonucu pozitif çıkanların Serik Devlet Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Bunların yanında pozitif vakalarla temas ettiği tespit edilen 14 kişi de test sonuçları çıkana kadar gözetim altına alındı. (Antalya/DHA)

16:48

Paylaş

PARTİLER VİDEO KONFERANS ARACILIĞIYLA BAYRAMLAŞTI

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı kapsamında CHP, AKP ve MHP heyetleri bayramlaştı.

16:47

Paylaş

ÇAY ÜRETİCİLERİ: TABAN FİYATI DÜŞÜK, HASAT YAPACAK İŞÇİ SAYISI AZ

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’deki çay hasadı bu yıl koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde başladı. Hasat için bölgeye gelen işçi sayısının azlığı ve Çay Genel Müdürlüğü’nün (ÇAYKUR) açıkladığı taban fiyatı çay üreticilerini memnun etmedi. Üreticiye göre, 20 Mayıs itibariyle bölgeye yurtiçinden mevsimlik işçilerin girişlerine izin verilmesine rağmen, geçtiğimiz yıllarda on binlerce işçinin geldiği Gürcistan ve Azerbaycan sınırlarının kapalı olması bu yılki hasadı olumsuz etkileyecek. Üreticiler, yılda 3 kere yapılan hasadın ilkinin yapılmaması durumunda diğer hasatların da yapılamayacağı ve açıklanan taban fiyat sonrası ekonomik kaybın yüksek olacağı uyarılarında bulundu.

16:45

Paylaş

DESTEK ALAMAYAN ÜRETİCİ ÜRETİMİ BORÇLA YAPIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 18 yılda çiftçilere 310 milyar TL tarım desteği ödemesi yapıldığını, bu yıl da 22 milyar TL destek sağlayacaklarını açıkladı. Ancak Adana'daki çiftçiler, koronavirüs salgını sürecinde hükümetin çiftçilere yeterli desteği vermediğini söyledi.

 

11:39

Paylaş

ANTEP'TE 5 BİN 175 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Antep'te 4 günlük kısıtlamanın ilk 2 gününde sokağa çıkan 5 bin 175 kişiye idari para cezası kesildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında denetimler yapıldığı vurgulandı. 2 günlük süreçte yapılan denetimlerde, kuralları ihlal ederek muaf olmadığı halde dışarı çıkan 5 bin 175 kişi ile genelgeye rağmen iş yerini açan 24 kişiye idari para cezası kesildiği belirtildi. (DHA)

08:42

Paylaş

DİSK/TEKSTİL BÖLGE TEMSİLCİSİ MEHMET TÜRKMEN: HAYATIMIZ İÇİN ÖRGÜTLENMEK ZORUNDAYIZ

Salgın döneminde işçi sağlığı ve hakları için verdiği mücadeleyle dikkat çeken ve bu nedenle geçtiğimiz nisan ayı başında gözaltına da alınan DİSK/Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen; fabrikaların durumunu, bunun Antep’e yansımasını ve işçilerin taleplerini anlattı.

08:39

Paylaş

KEREVİTAŞ İŞÇİSİ RİSK ALTINDA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

Dondurulmuş sebze meyve ve unlu mamul üretimi yapan Superfresh Kerevitaş fabrikasında koronavirüse yakalanan işçi sayısının her geçen gün arttığını söyleyen işçiler “Yanımızdaki arkadaşta virüs var mı tedirginliğiyle çalışıyoruz. Fabrikanın içi karışık, kimse virüs ortamında çalışmak istemiyor” dedi.

 

DÜN NE OLMUŞTU?

Dün bayram boyunca sürecek 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci günüydü. Sokağa çıkma kısıtlamasındaki 65 yaş ve üstündekilere geçici izin verildi.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınmadı.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs verilerine göre son 24 saatte 32 kişinin yaşamını yitirdiğini, bin 141 kişide koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Bunlarla birlikte Türkiye'de Kovid-19'dan yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 340'a, toplam vaka sayısı 156 bin 827'ye ulaştı.

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa