24 Mayıs 2020 13:22

Çizgili sırtlanı işkence ederek öldürüp fotoğraflarını paylaştılar

Adıyaman'da dört kişi, çizgili sırtlana köpekleri saldırttı, vurarak öldürdü, başında fotoğraf çekti. Kimliği belirsiz kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Paylaş

Adıyaman'da çizgili sırtlana kimliği belirsiz 4 kişi, 2 köpeği saldırttı. Ardından da sırtlanı av tüfeği ile vurup öldürdü. Ölü sırtlanla çektirdikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaşan 4 kişiyi yakalamak için jandarma araştırma başlattı.

DHA'da yer alan habere göre, Dandırmaz köyü kırsalında dün gece, kimlikleri belirsiz 4 kişi, kırsal alanda gördükleri nesli tükenme tehlikesi altındaki çizgili sırtlana yanlarındaki 2 köpeği saldırttı. Yaralanan hayvana daha sonra da av tüfeği ile ateş ederek öldürdü. Kişiler, bununla da yetinmeyip, öldürdükleri sırtlanla çektirdikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Sosyal medya kullanıcılarının büyük tepki gösterdiği vahşetin ardından jandarma ekipleri, 4 kişinin kimliklerini belirleyip yakalanmak için çalışma başlattı.

Çizgili sırtlanlar, doğadaki hayvanları nesli tükenme riskine göre sınıflandıran IUCN kırmızı listesinde NT (Yakın tehdit-Neredeyse risk altında) grubunda yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da yağmur su baskınlarına neden oldu

SONRAKİ HABER

Muş'ta baraj gölüne yuvarlanan iş makinesinin operatörü kayboldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...