25 Mayıs 2020 00:11

Menemen Belediyesi işçileri: Ücretlerimiz aksıyor ihtiyaçlarımız birikiyor

Menemen Belediyesinin kadrolu işçilerinin bir kısmı ücretlerini alırken, belediye şirketlerine geçenlerin tamamı ve bir kısım kadrolu işçiye ise 3 aydır ücret ödenmediği belirtildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Turan KARA
İzmir

İzmir’de, Menemen Belediyesinde çalışan işçilerin ücretlerinin eksik ve düzensiz ödenmesi sorunu 1 yılı aşkındır sürüyor. İşçilerin bir kısmı ise koronavirüs salgınından bu yana hiç ücret alamadığını söylüyor.

Menemen Belediyesinin kadrolu işçilerinin bir kısmı ücretlerini alırken, belediye şirketlerine geçenlerin tamamı ve bir kısım kadrolu işçiye ise 3 aydır ücret ödenmediği belirtildi. Evrensel'e ulaşan işçiler, “Sadaka gibi düzensiz olarak üç beş kuruş yatıyor o kadar. Korona salgınından bu yana insanlar sokağa çıkmazken, çöplükte, sokakta, işyerinde, parkta her yerde seferber edildik. Durup dinlenmeden çalıştık. Belediyede de kültür merkezi, kafe ve diğer hizmet birimleri kapanınca buradaki arkadaşların kimi boşa çıktı, kimisi çevre düzenlemesine, temizliğe verildi. İhtiyaçlarımız birikiyor, ücretlerimiz ise aksamaya devam ediyor. Ücretlerimizde kesintiler oluyor ve her ay yarım, eksik maaş alıyoruz” dedi.

"EN UFAK ELEŞTİRİDE BASKI YAPIYORLAR"

Sokağa çıkma kuşatmasında ve tatil günlerinde de çalıştırıldıklarını ancak ödeme alamadıklarını anlatan aktaran bir işçi, şunları söyledi: “Bir sürü adaletsizlik var. Sosyal medyada en ufak eleştiri yapana baskı yapıyorlar veya işten çıkarıyorlar. Özellikle Belediye-İş temsilcileri ve kendine temsilci deyip de hiçbir yetkisi olmayan, başkanın seçtiği kişiler işçileri takip ediyor. Hiçbir ses çıkarılmasına izin verilmiyor.”

"SİGORTA YARIM YATIYOR AMA BİZ TAM ÇALIŞIYORUZ"

İşçilerin bir başka iddiası ise kısmi çalışmadan yararlanılmasına ve aylık sigortalarının yarım yatmasına rağmen bir ay tam çalıştırıldıkları. Bir başka işçi, “Pek çok arkadaşın sigortası yarım yatıyor. Bir ayda 10, 13, 15 gün yatanlar var. Ama bir ay tam çalışıyoruz, evde izinde olmamız gerekirken hem de. Ama yine de tek ümidimiz kısmi çalışma parası, inşallah bizim hesabınıza yatar da maaşımızın bir kısmını da olsa alırız. Çünkü belediye hesabına yatarsa onu da vermez diye korkuyoruz” diye konuştu.

İddiaları sormak için Menemen Belediyesine ulaştığımızda hiçbir yetkiliyle görüşemedik. Basın danışmanlığına sorularımızı iletsek de yanıt alamadık.

Reklam