24 Mayıs 2020 10:11

Bayram sonrasında vaka sayısı 500’e düşerse yeni gevşeme kararları gündeme gelecek

Haziran ayında günlük vaka sayısının 500’e düşmesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse Haziran'da yeni gevşeme kararları gündeme gelecek.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bilim kurulu toplantılarında bayram sonrasında koronavirüs vaka sayısının 500’e düşeceği öne sürülüyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan’ın haberine göre; vaka sayısının 500’ün altına düşmesiyle aşama aşama devreye sokulacak yeni serbestlik kararları da konuşuluyor. 

25 İLDE SIFIR VAKA 

Son verilere göre 25 ilde bir haftadan beri yeni vaka görülmüyor. 50 ilde ise her gün görünen ek vaka sayısı 10 civarında. Ancak lokal hareketliliklere bağlı olarak yaşanacak artışlar ve sıçramalar, il pandemi kurullarının kararlarıyla izlenecek.

İSTANBUL HÂLÂ RİSKLİ

İstanbul’da bazı ilçeler dışında vaka sayısında gerileme yaşandığı belirtiliyor. Bağcılar, Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Beylikdüzü gibi ilçelerde sıkıntı halen sürüyor.

İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi vaka sayısı hâlâ yüksek olan illerde kısıtlamaların daha uzun süreceği kaydediliyor.

İLK KONULAN YASAK EN SON KALKACAK 

Edinilen bilgiye göre ilk hangi yasak konulduysa, en son o kaldırılacak. Okullar, bazı kamu kurumlarının faaliyetleri, adliyeler, 65 yaş üstüne ve gençlere getirilen sınırlamalar, düğün ve kapalı alan aktiviteleri, en son aşamada izin verilecek uygulamalar olacak.

Bayramdan sonra yapılacak değerlendirmelerde, vaka sayısının düşmesine bağlı olarak yeni kurallar konulabilecek. Ele alınacak konu başlıkları arasında, 65 yaş üstüne marketler, AVM’ler ve toplu taşıma araçlarının yasaklanarak, kısmi serbesti gündeme gelmesi. İzin günlerinin sayısı arttırılabilecek, araba kullanmalarına veya kurallara uyarak çalışmalarına izin verilebilecek.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'daki uçak kazasına ait ilk inceleme: Pilot 3 kere inmeyi denemiş

SONRAKİ HABER

Danimarka, Baltık Denizi’ne 290 bin metreküp lağım suyu boşaltacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa