23 Mayıs 2020 20:09

Pathos’tan XX. Yüzyıl Latin Amerika Şiiri

Dönemsel edebiyat, sanat ve felsefe yayını Pathos’un dördüncü sayısı internet satış kanalları üzerinden okurlarıyla buluşmayı bekliyor.

Pathos'un 4'üncü sayı kapağı

Paylaş

Yayın hayatının ikinci yılına giren dönemsel edebiyat, sanat ve felsefe yayını Pathos’un dördüncü sayısı okurlarını bekliyor. Kovid-19 salgınının kitabevlerini de etkilemesinin ardından, pek çok kitap ve dergi gibi Pathos yalnızca internet satış kanalları üzerinden ulaşılabiliyor.

Pathos, okurlarını XX. Yüzyıl Latin Amerika Şiiri’yle karşılıyor. Derginin ilk sayfalarında karşımıza çıkan dosyada Jose Marti, Ruben Dario, Cesar Vallejo, Carlos Drummond De Andre, Pablo Neruda, Octavio Paz, Mario Benedetti, Ernesto Cardenal ve Lucila Nogueira’nın şiirleri yer alıyor.

Derginin kapağındaysa, çağdaş Rus kültürünün efsaneleşmiş başlıca figürü Vladimir Visotski bulunuyor. Bugüne değin Türkiye’de hakkında pek konuşulmamış, çok az sayıda insanın dinlediği bu önemli ozan üzerine seçilmiş şiir/şarkı sözlerinden oluşan geniş bir dosya okurları bekliyor.

Dergide Rus avangard edebiyatının önemli ismi Daniil Harms, Özgür Taburoğlu’nun “Raskolnikov’da kendilik tutkusu” adlı incelemesi, Melisa Kurtcan’ın “Cinsel Devrim ile Ekolojik Bilincin Nikâhsız Birlikteliği” denemesi dikkat çekenler arasında.

Ayrıca; Süreyya Berfe, Tarık Günersel, Orhan Alkaya, Gökhan Akçiçek, Elif Sofya, Ender Emiroğlu, Cenk Gündoğdu, Atakan Yavuz ve Burak Acar’ın şiirleri dördüncü sayıda yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencisi Sevgi Feride yazdı: Pandemide göz ardı edilen çok sorun var

SONRAKİ HABER

AKP neden TMMOB’yi hedef alıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa