23 Mayıs 2020 10:43

Batman’da SES üyelerine sürgün

HDP Batman milletvekilleri, mobing uygulamalarının olduğu belirtilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan SES üyesi 3 kişinin farklı kentlere sürgün edildiğini açıkladı. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekilleri Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Necdet İpekyüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek Özveri'nin sağlık emekçilerine mobing uyguladığına ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, SES Batman Şubesi üyesi sağlık emekçilerine mobing uygulandığını ve bunun da kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi. 

Ek ders karşılığında çalışan F.A. adlı kamu emekçisinin 2020 yılı başında sözleşmesinin yenilenmesi gerekirken, hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akdinin feshedildiği kaydedilen açıklamada, emekçilere yönelik adli soruşturmalar açıldığını ve bunların da İdare Mahkemesi'nden dönmesine rağmen baskı ve soruşturmalarla devam ettiği belirtildi. 

3 KİŞİYE SÜRGÜN

Açıklamada, kurumdaki sendika üyesi çalışanların "rotasyon" adı altında sürgün edilmesinin iş ve çalışma barışına zarar verdiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Sosyal Hizmet çalışanları koronavirüse karşı koruyucu ekipman eksikliği yaşamalarına rağmen işlerini aksatmadan, özveri ile Vefa Destek Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Koruyucu ekipman olmadan çalışmaya devam etmenin hem halk sağlığını hem de kendi sağlıklarını tehdit ettiğini ifade eden çalışanlar hakkında dayanaksız soruşturmalar açılmış, idari para cezası kesilmiştir. SES soruşturma ve idari para cezasına itirazlarını sürdürürken, H.I. Erzurum’a, S.B. Osmaniye’ye ve H.A. Yozgat’a dün (22.05.2020) kendilerine tebliğ edilen kararla sürgün edilmişlerdir."

"KEYFİ TUTUMU KINIYORUZ"

"Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek daha önce de V.Y. ve bugün sürgün edilen H.I hakkında usulsüz soruşturma başlatmış ancak soruşturmanın ve kınama cezasının kanuna aykırı olduğu İdari Mahkeme tarafından kanıtlanmıştır" denilen açıklamada, devamla şu ifadelere yer verildi: "Çiçek’in baskıcı, ayrımcı, keyfi tutumunu kınıyoruz, haksızca sürgün edilen arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz" denildi. (Batman/MA)​​​​​​


SES: SAĞLIK EMEKÇİLERİNE BAYRAM HEDİYESİ SÜRGÜN

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), sendikanın Batman Şubesi üyesi sağlık emekçilerinin “rotasyon” adı altında sürgün edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. SES’in salgın döneminde de baskılara maruz kaldığının altı çizilen açıklamada, “Bu illerin başında yer alan ve uzun süre üyelerimize sistematik olarak baskı ve mobing uygulayan Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, salgın sürecinde de hukuki olmayan soruşturma süreçleri işleterek halkın sağlığını ve sosyal ihtiyaçlarının giderilmesini bir kenara bırakarak, yanlış uygulamalarını eleştiren emekçilerden öç almaya girişmiştir. Batman’da Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bayram hediyesi: sürgün” diye belirtildi.

MAAŞTAN KESME CEZASI

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün “antidemokratik, hukuk dışı” uygulamalarda bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Üyelerimiz Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri dikkate alınmadan, yazılı olarak talep edilen eksik koruyucu ekipman tamamlanmadan, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla temas kurulmasının hem çalışanlar hem de hizmetten yararlanan vatandaşlarımız açısından oluşturacağı tehlikeyi dile getirdiklerinde, görevi bu tedbirleri eksiksiz sağlamak olan yöneticiler bunu yapmak yerine üyelerimize hukuki olmayan keyfi soruşturmalar açmış ve aynı hukuksuzlukla süreci yürüterek 30/1 oranında maaştan kesim cezası vermişlerdir” denildi.

HEDEF SENDİKAL FAALİYETLERİMİZ

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün “korunma” talep eden sağlık emekçilerini il dışına sürgün ederek ikinci kez cezalandırmak istediğine vurgu yapılan açıklamada, “Sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışan her bir emekçinin katkısına ihtiyaç duyulan bu süreçte, hukuk dışı bir şekilde sendikamız üyelerinin il dışına sürgün edilerek hizmete ihtiyaç duyan vatandaşlarımız hizmet sunmaları engellenmiştir. Üyelerimiz ihtiyaç gerekçesi ile bağdaşmayacak şekilde ve keyfi olarak rotasyon adı altında farklı kuruluşlarda çalışmaya gönderilmekte; başka bir ifadeyle ‘sürgün’ mantığı ile hareket edilmekte, sendikal faaliyetlerimiz hedef alınmaktadır” ifadelerine yer verildi.

"HER HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ"

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “Sendikamızın faaliyetlerini engelleyen, sendikalar arasında ayrımcı politika yürüten her türlü anlayışın karşısında bugüne kadar nasıl ki, fiili, meşru bir mücadele yürüttük ise bugünde Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün bu uygulamalarının karşısında olacağımızı ve anayasadan doğan her hakkımızı kullanacağız.” (MA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 791'inci haftada da adalet talebini yineledi

SONRAKİ HABER

Marmaris'te makilik alanda yangın çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa