22 Mayıs 2020 10:23

Iğdır Belediyesine kayyum atanan Vali Ünlü'nün ayrımcı uygulamaları Meclis gündeminde

Iğdır Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Enver Ünlü'nün belediye çalışanlarına yönelik ayrımcı uygulamaları, HDP Iğdır Milletvekili Eksik tarafından Meclis gündeminde taşındı.

Fotoğraf: @yasarrakkus'un Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Iğdır’da HDP’li belediyeye kayyum olarak atanan Vali Enver Ünlü'nün, belediye çalışanlarına yönelik yaptığı ayrımcı uygulamalar Meclis gündeminde taşındı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

HDP Milletvekili Habip Eksik, "Ünlü, ayağının tozuyla geldiği belediyeye hızını alamayarak özellikle Kürt personelleri temizlik işlerine göndererek adeta cezalandırmıştır, ayrıca bazı birimlerde bulunan müdürleri görevlerinden alarak yerlerine farklı kurumlardan personeli görevlendirmiştir” dedi. Kayyum olarak atanan Vali Ünlü’nün yaptığı ilk faaliyetleriyle ilgili Eksik, “İmar müdürünü görevden alındı, yerine Çevre ve Şehircilikten bir personel atandı. Fen İşleri Müdürü ve Muhasebe Müdürünü aynı şekilde görevden almış, yerlerine başka kurumlardan personel görevlendirilmiş. Özel kalemde bulan personeller alınmış çöpe gönderilmiş, yerine 2 polis alınmıştır” dedi.

 Habip Eksik, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • Iğdır ilinin eski valisi ve şu an kayyum olarak çalışan Enver Ünlü'nün halklar ve partiler arası ayrım yapmasının sebebi nedir? Bakanlığınızın bu konuda bilgisi var mıdır, bu konuda herhangi bir soruşturma mevcut mudur, soruşturma yapılıyorsa hangi aşamadadır, yapılmıyorsa sebebi nedir? Yapılacak mıdır?
  • Salgın döneminde “sosyal mesafe” kuralının esas alınması gerekirken, toplu halde polis memurlarının yaptığı ev baskınlarının sebebi nedir? Halk sağlığı niçin dikkate alınmamaktadır, özellikle sabahın erken saatlerinde polis ordusuyla eş başkanlarımızın evleri niçin basılmaktadır?
  • Pandemi döneminde kaçma şüphesi bulunmayan Eş Başkanımız Yaşar Akkuş neden tutuksuz yargılanmamaktadır?
  • Kayyum Enver Ünlü özellikle Kürt personeli niçin temizlik işlerine göndermektedir? Ayrıca müdürlerin görevden alınmasının sebebi nedir? Iğdır gibi küçük bir ilde kayyumun ayrımcı uygulamalarından bakanlığınızın bilgisi var mıdır?
  • Belediye Meclisi üyelerini darbeden kolluk kuvvetlerine yönelik bir soruşturma başlatılacak mıdır? Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcılarının belediyeye girişleri niçin engellenmektedir?
  • "Telefonunuz neden kapalı” suçlaması doğru mudur? Türkiye’de telefonu kapalı olan herkes suçlu sayılıp tutuklanacak mıdır?
  • Partimizin düzenlediği yemeğe katılan eş başkanlarımız niçin suçlu sayılmıştır? Mensubu olduğumuz partinin bu tarz etkinlikleri niçin suç sayılmaktadır?
  • Iğdır-Karakoyunlu MHP’li Belediye Başkanı ile AKP’li Meclis üyesi arasında geçen rüşvet iddiaları kendi beyanlarıyla da basına düşmesine rağmen niçin sessiz kalınmıştır? Karakoyunlu Belediyesine yönelik adli ve idari soruşturma başlatılacak mıdır? Başlatılmış ise hangi aşamadadır?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şaroğlu: Ovacık'ta 2,3 milyon metrekarelik alanın özel firmaya kiralandığı doğru mu?

SONRAKİ HABER

17 yaşındaki Ceren Kultaş'ın katil zanlısının kimliği belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...